luni, 10 octombrie 2011

Curry de curcan cu cardamon negru

By Sidonia Toncean   Posted at  13:45   Preparate din carne de curcan 5 comments

Desi se folosesc multe ingrediente, acest curry este usor de preparat, iar rezultatul final este deosebit de aromat si de gustos. Cardamomul negru este un condiment specific bucatariei indiene; aroma sa este puternica, cu o usoara nuanta camforata -spunea Radu Popovici despre aceasta minunata reteta a lui...











 
  • Ingrediente:
500g carne curcan 
1 ceapa mare
1 ceapa medie
5 cm ghimbir
4-5 catei usturoi
1 ardei iute rosu
200 ml apa
2 linguri ulei fl.soarelui
1 lingurita scortisoara
1 lingura boabe cardamom
1 lingurita chimion macinat
1 lingurita coriandru macinat
4 linguri iaurt
4 linguri pasta de tomate
1 lingurita garam masala
3 linguri zeama de lamaie
sare
verdeata pentru ornat

Mod de preparare:

Ceapa mare se taie grosier.
Ghimbirul se curata si se toaca marunt la fel ca si usturoiul.
Ardeiul iute se taie rondele subtiri.
Toate aceste ingrediente la dam prin blender impreuna cu sarea necesara si 2 linguri de apa, pina se obtine o pasta omogena.
Carnea fara pielita si taiata cuburi se pune intr-un castron impreuna cu aceasta pasta; se amesteca si se lasa la rece (acoperit cu folie)peste noapte sau macar pentru cateva ore.
Incalzim un wok( sau alta tigaie) pe fracara medie , adaugam uleiul si lasam sa se incinga.
Apoi punem cardamomul( eu nu am avut negru) si scortisoara macinata la prajit cateva secunda.
Ceapa medie o tocam marunt , o adaugam in tigaie si o lasam la sotat 5 minute.
Punem chimionul si coriandrul, amestecam si luam apoi de pe foc pina amestecam iaurtul.
Punem din nou pe foc si adaugam pasta de tomate, amestecand vreo 2 minute sa dea in clocot.
Acum punem cuburile de carne cu marinada cu tot si le gatim 5 minute amestecand sa nu se prinda de fundul tigaii.
Turnam apa si adaugam garam masala; se da in clocot si se fierbe 15-20 de minute pina se patrunde carnea si se ingroasa sosul.
Luam tigaia de pe foc , adaugam zeama de lamaie, amestecam si asezonam daca mai e cazul.
Servim curry-ul cu orez ornat cu frunze tocate.
O mancare foarte gustoase ce se prepara in timp scurt.
Savurati !
Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

5 comentarii:

  1. muy aromática la receta, parece que me llega el perfume de cardamomo que me encanta aunque aquí no se utilice en las recetas tradicionales.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place ghimbirul in mancare,chiar mai mult decat in prajituri.Ai multe arome aici!

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.