luni, 17 octombrie 2011

Frigarui mixte cu cartofi Byron

By Sidonia Toncean   Posted at  09:27   Preparate din carne de curcan 8 comments

Frigaruile mixte sunt de obicei, unul din felurile de mancare de la iarba verde.Dar pe mine m-a lovit pofta de ele, asa ca le-am preparat pe grilul de la aragaz.
Retete sunt nenumarate , stiu bine asta , iar eu  am sa va prezint una din retetele mele.








Ingrediente:
500 g carne curcan500 g carne porc
o ceapa alba
o ceapa rosie
1 ardei gras rosu
1 ardei gras galben
300 g ciuperci
1 gogosar
200 ml vin alb
3 linguri sos soia
3 linguri sos chilli
1 lingura mustar
5 cartofi mari
100 ml smantana grasa
1 lingura unt
100 g cascaval
1 lingurita usturoi granulat
sare
piper
boia
nucsoara


Mod de preparare:
Carnea se taie cuburi si se  pune intr-o marinada facuta din vin, sosuri, mustar , usturoi si condimente.Se lasa la rece de seara pina dimineata sau macar pentru 3 ore.
Ceapa se curata si se taie in 4 apoi se desface in fasii.
Ardeii si gogosarul se taie patrate potrivite.
Ciupercile se spala bine si le indepartam coditele.
Incepem montarea frigaruilor alternand cele doua feluri de carne cu legumele, dupa pofta inimii.
Punem grilul pe aragaz si in momentul in care este incins , il ungem cu putin ulei si asezam frigaruile. Punem capacul si lasam sa se prajeasca 15 minute pe o parte apoi le intoarcem pe partea cealalta pina cand sunt bine rumenite.
Le servim calde alaturi de cartofi Byron si o salata .
Pofta mare !

PS.  reteta cartofilor Byron urmeaza....

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

8 comentarii:

  1. yam-yam! ce-as fura o frigaruie d-aia buna buna!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Dau desertul in schimbul unei frigarui.Te prinzi?Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata de milioane frigaruile,imi plac in orice combinatie!Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si mie imi plac frigaruile astea yumi,yumi, bune rau de tot...
    O seara frumoasa si pupici.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sidy, azi am gatit de la tine aceste frigarui dar fara cartofii byron pe care i-am facut saptamana trecuta si am concluzionat ca nu prea merg pe langa gratar, sunt buni ca un fel de mancare in sine dar nu m-au dat pe spate.

    In schimb frigaruile au iesit perfect si iti multumesc pt reteta. Le-am facut din piept de pui si vitel foarte tanar. Am pus mai putin chilli ca mi-a fost frica.

    Am facut alaturi un sos din iaurt, usturoi, patrunjel si sare si o salata numai din chestii verzi cum am vazut pe site la papabun.
    Aaaa si lipii libaneze facute proaspete in casa la tigaie fara ulei, n-am sa mai cumpar ca se fac usor si am scapat de amelioratori, ies si ieftine.

    Delicios! voi mai repeta periodic combinatia asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur mult ca ti-au placut si ti-au iesit bine frigaruile. Cat despre garnitura lor....fiecare poate sa faca ce ii place cel mai mult !
      Te tzuc !

      Ștergere
  6. Scuza-ma daca postez a doua oara dar prima data nu-mi apare ca mesajul ar fi salvat si e in asteptare. Deci spuneam:

    Sidy, azi am gatit de la tine aceste frigarui dar fara cartofii byron pe care i-am facut saptamana trecuta si am concluzionat ca nu prea merg pe langa gratar, sunt buni ca un fel de mancare in sine dar nu m-au dat pe spate.

    In schimb frigaruile au iesit perfect si iti multumesc pt reteta. Le-am facut din piept de pui si vitel foarte tanar. Am pus mai putin chilli ca mi-a fost frica.

    Am facut alaturi un sos din iaurt, usturoi, patrunjel si sare si o salata numai din chestii verzi cum am vazut pe site la papabun.
    Aaaa si lipii libaneze facute proaspete in casa la tigaie fara ulei, n-am sa mai cumpar ca se fac usor si am scapat de amelioratori, ies si ieftine.

    Delicios! voi mai repeta periodic combinatia asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei....uite ca a aparut si prima data si a doua oara.....!
      O saptamana asa cum iti doresti, sa ai !

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.