sâmbătă, 1 octombrie 2011

Tort pentru mama

By Sidonia Toncean   Posted at  19:17   Torturi 15 comments

Mama este un inger trimis din cer pentru a ma ajuta sa trec mai usor peste greutatile vietii, fiindu-mi alaturi atunci cand am nevoie de sprijin.

Mama este lumina vietii mele ce nu se stinge niciodata. E leaganul de povesti ce mi-au mangaiat copilaria. Ea e Luceafarul ce apare in noaptea misterioasa.
As  vrea sa ramana mereu langa mine, sa-mi zambeasca cu ochi mari si limpezi, sa m-alinte si sa ma ajute mereu in viata, dar stiu ca odata cu trecerea anilor, ea  va trece usor la Dumnezeu.
O voi iubi, o voi asculta, o voi respecta mereu si ii doresc multa sanatate, fericire, pace sufleteasca, liniste, viata lunga si tot ce exista mai bun pe lume!
De-as putea timpul
L-as tine in loc sa stea
Sa ramai cum esti !
Ani multi sa traiesti
Sa nu mai imbatranesti !
Astazi este ziua EI : LA MULTI ANI maicuta mea !!!









                                     




Ingrediente:
Blatul 1

5 oua
1 lingura nuca de cocos
150 g zahar
80 g faina
100 g nuca macinata
1 praf de copt cu sofran
sare


Blatul 2


4 albusuri
40 g faina
200 g zahar
150 g nuca curatata
sare


Crema

4 galbenusuri
1 budinca vanilie
500 ml lapte
300 g zahar
1 margarina Rama
1 plic zahar vanilat Bourbon
sare


Pentru ornat

250 ml frisca
ciocolata


Preparam primul blat separand albusurile de galbenusuri.
Albusurile cu un praf de sare le batem spuma.
Galbenusurile le mixam cu zaharul pina se albesc apoi adaugam nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos.
Omogenizam apoi cu grija albusurile spuma la compozitia de galbenusuri.
Ungem o forma detasabila de tort, cu unt si o dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru aproximativ 30 de minute pina se coace blatul.
Facem proba cu scobitoarea, pentru siguranta.
Scoatem blatul din forma si il lasam sa se raceasca apoi il taiem in doua.
Pentru blatul doi din bezea batem bine albusurile cu putina sare apoi cu 100 g  zahar.
Restul zaharului il caramelizam cu un pumn de nuci intregi, apoi il lasam pe o farfurie umeda sa se raceasca. Il dezlipim din cand in cand sa nu se lipeasca de farfurie.
Restul nucii o prajim putin intr-o tigaie apoi o zdrobim intre degete.
Zaharul caramel cu nuca, dupa ce s-au racit le zdrobim cu ajutorul unei sticle pe care o rulam pe hartia de copt indoita intre care avem zaharul cu nuca.
Omogenizam albusurile cu nuca cu zahar, nuca prajita si faina , turnam apoi compozitia in forma de tort in care am pus hartie de copt unsa cu unt.
Dam tava la cuptorul incins la 140 de grade pentru 30-35 de minute ( facem proba cu scobitoarea).
Preparam crema astfel : amestecam galbenusurile cu zaharul pina se albesc.
Intr-o cratita punem 100 ml lapte la incalzit in care vom turna compozitia de oua cu zahar, invartim usor pina se ingroasa, dar focul sa fie mic.
Preparam budinca conform instructiunilor de pe plic cu 400 ml lapte.
Cand este gata amestecam budinca cu ouale cu lapte si le dam la rece pina se intaresc din nou.
Untul la temperatura camerei il mixam apoi adaugam cate o lingura din crema de budinca amestecand usor sa nu se taie crema si vom obtine o crema spumoasa.
Montam tortul punand o parte a primului blat , apoi jumatate din crema, blatul de bezea , restul cremei si a doua parte a primului blat.
Dam la rece pentru 30 de minute, timp in care batem frisca si ornam apoi tortul dupa preferinta.
Lasam tortul la rece cateva ceasuri.
Pofta mare !



Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

15 comentarii:

  1. La multi ani!!! Astazi este si ziua nepotelului meu, dar el abia face 1 an:)

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani mamei tale !
    Sanatate si numai bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  3. Fain tort si sunt sigura ca e si bun!
    Sa-ti traiasca mama si Dumnezeu sa ti-o tie sanatoasa multi ani de-acu'nainte!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. "La Multi Ani" mamei tale.Sa fie sanatoasa si sa te bucuri cat mai multi ani de ea.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi ani mamei , sa-i dea Cel de Sus sanatate si tot ce este mai bun asa cum merita , ca toate mamele din lume si ca noua la toti sa ne bucuram alaturi de ele . O zi superba.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa-ti traiasca draga Sidy si sa ramana mereu asa cum doresti tu!La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  7. La multi ani mamei tale! Ii doresc multa sanatate si bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  8. La multi ani mamei tale!!! Ce frumos ai sarbatorit-o.

    RăspundețiȘtergere
  9. O viata frumaosa si multa, multa sanatate pt mama lui Sidy!
    La multi, multi ani, scumpa doamna!

    RăspundețiȘtergere
  10. Sa-ti traiasca mama sanatoasa si cat mai voioasa ! si noua la fel ! si voi pe langa ea,multi ani !
    pupu-va !!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. La multi ani mamei tale Sidy! sa-i de-a Domnul multa, multa sanatate!
    tortul a fost delicios cu siguranta!
    un sfat: unge farfurie cu putin ulei, astfel nu se v-a lipi zaharul caramelizat!....te tzuc!

    RăspundețiȘtergere
  12. La multi ani cu sanatate si putere multa, maicutei tale dragi ! Sa dea DD sa va bucurati de prezenta ei cat mai multi ani.
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu si maicuta mea va multumim din suflet pentru gandurile voastre bune si pentru urarile adresate.
    Va dorim multa sanatate , fericire si tot ce este mai bun pe lumea aceasta!
    Va tzucam si va imbratisam cu mare drag ...

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu si maicuta mea va multumim din suflet pentru gandurile voastre bune si pentru urarile adresate.
    Va dorim multa sanatate , fericire si tot ce este mai bun pe lumea aceasta!
    Va tzucam si va imbratisam cu mare drag ...

    RăspundețiȘtergere
  15. O, la multi ani! si numai sanatate. ce frumos!

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.