O reteta pe care am primit-o mai demult de la "surioara" mea Laura S si care a fost de mare efect pentru musafirii mei.
Multumesc mult Laura S...
Ingrediente:
Pentru blat:
400 g faina
drojdie cat o nuca
2 linguri cu smintina
sare
2 galbenusuri
50 g cascaval ras
50 g margarina
1 cana cu lapte caldut
Pentru crema:
250 g unt
300 g crema de brinza
1 galbenus
1 lingura maioneza
2 linguri coniac
1 legatura ceapa verde, taiata foarte marunt
50 g masline verzi, taiate
80 g salam taiat cubulete
Mod de preparare:
Se prepara blatul din ingredientele de mai sus , se framinta si se lasa la dospit 30 min , dupa care se imparte in doua si se coace, preferabil , in forma rotunda.
Se face crema : se amesteca toate, mai putin salamul, dupa care, crema se imparte in doua.
Se face crema : se amesteca toate, mai putin salamul, dupa care, crema se imparte in doua.
Intr-una se pune salam si se pune intre cele doua foi racite , cu cealalta se acopera tortul.
Marginile tortului se orneaza cu cozile de ceapa si patrunjel verde, taiat marunt. Deasupra se garniseste cu ou fiert, castravei, ridichi, masline sau cum va place mai mult.
Se da la rece pentru cateva ore apoi se serveste taiat felii.
Pofta mare !
Multumim pentru reteta, sigur a avut efectul scontat.
RăspundețiȘtergeresunt prima !!!deci cred ca prind o felioara cat ca nu-s barba!
RăspundețiȘtergere