sâmbătă, 29 octombrie 2011

Vacantaaaaaaaaaaaaaaaaa.........!

By In bucatarie la Sidy   Posted at  17:16   Articole diverse 9 comments

Dragele si dragii mei, ne revedem peste doua saptamani.
Mergem in statiune la Olanesti, statiunea noastra de suflet, indiferent ca este vara sau iarna.








Dar si poze pe timp de iarna



De ce mergem noi la Olanesti ?

• pentru că centrul turistic, împreună cu aleea izvoarelor, din Staţiunea Băile Olăneşti au fost integral modernizate în 2010 prin fonduri PHARE, totodată deschizându-se 3 obiective majore în parcul central (piscină acoperită cu apă termală, centru balnear, parcare supraetajată de 200 locuri).

• pentru că Băile Olăneşti este Staţiunea cu cele mai multe izvoare din ţară (35 la număr) şi numeroase sonde cu apă sulfuroasă pentru BĂI.

• pentru că apele izvoarelor din Staţiunea Băile Olăneşti au fost medaliate cu AUR la Expoziţia Internaţională de la Viena, datorită eficienţei lor în tratamentele medicale.

• pentru că izvoarele locale au efecte superioare apelor din Staţiuni climaterice europene cu renume. În urma studiilor comparative cu alte ape minerale din Europa, s-a constatat că:
- izvorul mineral nr. 24 din Băile Olăneşti, egalează sau depăşeste efectele apelor de la Contrexville, Karlsbad, Martingni, Viltel, Evian, Tahanon, pentru tratarea afecţiunilor renale
- Izvorul mineral nr. 2 are acţiune egală ori superioară apelor minerale de la Eaux-Bonnes, Barroger, Aix-Ies-Bains, Baden, Weisbaden, Achen
- izvoarele minerale nr.3 si nr.9 au calităţi similare apelor minerale de la Ems si Eaux Bonnes
- sursa minerala nr. 20 (folosită pentru băi) depăşeşte calităţile celor din Hall, Salies de Beaum, Bax, Eaux Bonnes.

• pentru că apele izvoarelor din Olăneşti pot trata o gamă largă de afecţiuni, de la afecţiuni digestive, afecţiuni renale şi ale căilor urinare, afecţiuni cronice ale ficatului şi căilor biliare, afecţiuni respiratorii, afecţiuni metabolice şi de nutriţie, afecţiuni dermatologice si afecţiuni alergice până la boli profesionale, afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni asociate, afecţiuni endocrine, afecţiuni ginecologice cronice.
As dori sa cititi acest articol:
http://www.formula-as.ro/2007/797/medicina-naturii-44/doua-izvoare-de-la-baile-olanesti-fac-minuni-8889
Eu m-am vindecat de alergie !!!
• pentru că mediul inconjurător şi climatul permit urmarea unei cure de climatologie ce are ca rezultat calmarea, liniştirea şi eliberarea de stres.

• pentru că există numeroase facilităţi în vederea urmării tratamentelor, atât cu ape minerale cât şi pentru băi cu ape sulfuroase termale, fototerapie, hidroterapie, termoterapie, kinetoterapie si fizioterapie.

• pentru că sub controlul personalului medico-sanitar de specialitate se poate urma o dietoterapie care incadrează toate afecţiunile cu indicaţii pentru Olăneşti si care necesită un regim alimentar.

• pentru că staţiunea intruneşte condiţiile optime practicării diferitelor forme de turism : turism balnear, turism montan, agroturism, turism monahal, sportiv, de odihna si relaxare.

• pentru că staţiunea se află într-o zonă montană inconjurată de rezervaţii naturale deschise vizitatorilor, precum Rezervaţia de Tisa si Rezervaţia naturală Stogu (în cadrul Parcului Naţional Buila-Vânturariţa), precum şi rezervaţia Rădiţa - Mânzu din Munţii Căpăţânii, rezervaţia Lacul Frumos din Mosoroasa si Rezervaţia de Nuferi Albi şi Galbeni din Băile Olăneşti.

• pentru că bisericile din Olăneşti, precum şi schiturile şi mânăstirile din imediata apropiere reprezintă o foarte bună ocazie pentru turismul monahal.

Va tzuc cu mare drag si va imbratisez.

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

9 comentarii:

  1. Sa aveti o vacanta placuta!!!!Te tzuc!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vacanta placuta si sanatoasa, sa veniti cu bine inapoi sa ne impartasiti impresii de toamna. Noi fiind mai aproape am fost in vara 3 zile. Ne-a surprins placut, nu mai fusesem de mult. Va imbratisam cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim, Sidy. Nu stiam ca aceasta statiune a renascut. Sa ne dai detalii cand te intorci.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vacanta placuta Sidonia!
    Pup pe tine si scumpa ta maicuta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Vacanta placuta cu multa distractie!

    RăspundețiȘtergere
  6. Vaaaaiiii, Olanestiul e si statiunea noastra de suflet... Am fost in vara dar ne e dor deja.Sa respirati putin aer de munte si pentru noi.
    Vacanta placuta!

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.