joi, 19 ianuarie 2012

Coltunasi cu magiun de prune( dereie)

By Sidonia Toncean   Posted at  18:40   Paste 12 comments

Destul de rar fac coltunasi , pentru ca familia mea nu este fan paste fainoase...dar acesti coltunasi cu magiun de prune facut in casa , sunt favoritii familiei mele...
Aluatul se poate face si la masina de taitei ,dar eu prefer ,de data aceasta, sa-i fac cu mana.
Incercati si nu veti regreta....
Se pot umple si cu branza, carne, ciuperci sau ce va place mai mult....


















Ingrediente:


400 g faina
200 ml magiun de prune
2 oua
350 ml apa
200 g gris
100 g zahar
4 linguri ulei
1 pliculet zahar vanilat

Mod de preparare:


Se face un aluat potrivit de moale, ca si cel pentru taiteii de casa, din faina, oua si 200 ml apa.Se framanta bine, apoi se lasa sa se odihneasca 10 minute, pina beti o cafeluta.
Cu ajutorul sucitorului intindem foaia  destul de subtire.
Pe jumatate din ea , punem din loc in loc , cate putin magiun , apoi cealalta parte, ramasa goala, o pliem peste partea cu majun.
Cu ajutorul unui pinten , taiem coltunasii patratele.
Punem la fiert 3 l apa cu putina sare si in momentul in care apa clocoteste punem coltunasii in apa.Ii lasam sa fiarba 8-10 minute pina se ridica toti la suprafata.
Ii strecuram de apa , lasam un jet de apa rece peste ei, apoi ii lasam sa se scurga bine.
Intr-o cratita punem 2 linguri de ulei la incins , adaugam coltunasii , stingem focul si ii amestecam cu grija. Lasam sa stea acoperiti .
Celelalte 2 linguri de ulei le punem la incins intr-o tigaie , adaugam grisul pe care il calim amestecand continuu cu o lingura de lemn sau silicon ,pina cand acesta se prajeste , schimbandu-si culoarea.
In acel moment adaugam 150 ml apa si amestecam continuu, pina se evapora apa.
Adaugam zaharul dupa gust si zaharul vanilat.
Rasturnam grisul peste coltunasi , amestecam usor si daca doriti, la servire puteti adauga deasupra putin zahar praf.
Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

12 comentarii:

  1. Nici eu n-am facut de mult tare, noua ne plac si cu branza sarata! Mi-ai facut pofta! O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. imi plac tare acesti coltunasi;eu sincera sa fiu nu am facut niciodata pentru ca mi se parea foarte greu de facut dar la tine am vazut foarte simpla metoda
    te pup in acest an si sa faci multe bunatati!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am facut coltunasi de multe ori, ca ne plac mult...dar cu magiun nu am incercat, deci... urmeaza!

    RăspundețiȘtergere
  4. Tare bun trebuie sa fie... Desi vad ca ai ai primit... ai si de la mine un premiu!... Te pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Vai ce pofta mi s-a facut!!! Vreau si eu macar unul mic ...

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce frumosi sunt asa mititei.Nici nu mai stiu de cand nu am facut,dar acum servesc de la tine unul.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. minunat, Sidy! Am sa incerc reteta ta cat de repede! Pup

    RăspundețiȘtergere
  8. Daniel Cozma

    Un deliciu culinar ,indiferent de umplutura (magiun,carne ,cartof,ciuperci ,branza ,urda ).....Numai gandul i-ti inunda bolta palatina ...Îmi place !

    RăspundețiȘtergere
  9. Petronela Monica

    Nu am mai mancat din clasa a 4 a mi e chiar pofta, i mi facea mama ,ce buni erau!!! Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  10. Camelia Khalil

    Nu i-am facut niciodata.Mama nu-i facea.Dar,i-am mincat des.Bunica mea,ii facea mult.Sint f.buni.Multumesc Sidy de reteta si multumesc ca mi i-ai amintit! Îmi place .

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.