luni, 23 ianuarie 2012

Ficatei Cleo

By Sidonia Toncean   Posted at  15:57   Preparate din carne de pui 2 comments

Ficateii sunt foarte sensibili la tratamentul termic si se pot intari sau faramita foarte repede.  Sunt insa cateva reguli simple de preparare, pe care daca le urmati, veti avea parte de o masa delicioasa si hranitoare.
Ficateii de pui ar trebui sa nu lipseasca din alimentatie, fiind o foarte buna si bogata sursa de acid folic, B-uri, fier si proteine.
Am sa va arat o reteta gustoasa care noua ne place mult:





INGREDIENTE

400-500gr ficatei
150 ml lapte
2 cepe taiate pestisori
80 gr faina
piper
sare
1 lingurita boia dulce
un varf de cutit de zahar
Pentru sos:
3 linguri de maioneza
2 linguri smantana
1 catel de usturoi pisat (sau un varf de lingurita condiment de usturoi praf)
jumatate lingurita mustar
sare

MOD DE PREPARARE 

Se spala ficateii si se scurg bine de apa.
Se taie fasiute iar apoi se pun intr-un vas si se toarna laptele, care trebuie sa acopere ficateii.
Intre timp, se curata cepele, se taie julien si se calesc pana devin stravezii.
Cand e gata calita ceapa ,o punem deoparte intr-un vas.
Apoi pregatim sosul amestecand maioneza cu smantana, mustarul, usuroiul (folosesc praf), si sarea (eu n-o mai adaug cand maioneza e mai sarata).
Dupa aproximativ o ora scoatem ficateii din lapte si-i lasam la scurs.
Apoi pregatim un amestec din faina, un varf de cutit  de sare, piper negru macinat, putin  zahar si lingurita de boia dulce.
Punem pe foc mediu spre tare o tigaie in care punem o bucatica de unt.
Dam ficateii prin amestecul de faina. Indicat e sa-i dam in 2 sau trei ture; fiind multi se pot lipi intre ei si este mai greu sa-i separati.
Apoi ii rasturnam in untul topit si incins bine si amestecam continuu, ca ficateii sa se prajeasca pe toate partile. Se fac in 4-5 minute. Nu trebuie tinuti mai mult pentru ca se intaresc.
Cand sunt gata, se rastoarna ficateii intr-un vas, se toarna peste ei sosul de maioneza ,iar deasupra se presara ceapa calita. Se acopera vasul si se lasa asa 10-15 minute, dupa care se pot servi.
Se servesc alaturi de garnitura de cartofi piure.
Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

2 comentarii:

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.