miercuri, 4 ianuarie 2012

Lapte de pasare

By Sidonia Toncean   Posted at  15:43   Alte dulciuri 7 comments

Lapte de pasare, racoros si reconfortant este unul dintre deserturile preferate . Este pe cat de delicios, pe atat de usor de preparat, ba chiar unul din primele dulciuri pe care micile gospodine il pot invata cu garantii de succes maxime.
Am ales acest desert pentru "Dulce Romanie - provocarea lunii ianuarie 2012",de pe blogul lui Mitinita  http://mitinitta.blogspot.com/
Am raspuns cu placere invitatiei sale de a participa la o provocare intre bloggerii culinari romani, o ocazie de a vedea idei noi si de a ne cunoaste mai bine.
Mitinita a ales ca cele doua ingrediente ale lunii sa fie:
1. CITRICE
2. DETOXIFIERE
Primul meu gand a fost Laptele de pasare care se face cu coaja de lamaie( Citrice)si este un dulce mai...usor, fara aluaturi.( Detoxifiere)












Ingrediente:

1 l lapte
4 oua
3 linguri zahar tos
1 plic zahar vanilat
1 lingura esenta vanilie
coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare:

Punem  850 ml lapte la fiert.
Separam albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile le amestecam bine cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam coaja de lamaie si esenta.
Albusurile le batem bine spuma cu un varf de cutit sare.
Luam un vas cu apa rece si lingura o scufundam in apa de cate ori taiem cate un bulgare din albusul pe care il punem in laptece ce fierbe.
Dupa ce am taiat cu lingura tot albusul, il lasam sa fiarba 2-3 minute si intoarcem albusurile pe cealalta parte inca 2-3 minute sa fiarba.
Scoatem bulgarii de albus pe o farfurie .
In galbenusurile cu zahar adaugam putin cate putin laptele ramas dar caldut,pe care le rasturnam peste laptele fiert.Lasam sa dea cateva clocote apoi adaugam albusurile fierte.
Dam la rece pentru vreo 2 ore, apoi se poate servi.
Pofta mare !

Daca ouale nu sunt de casa se poate adauga la galbenusuri putin sofran sau turmenic, pentru a le da o culoare mai galbena.

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

7 comentarii:

  1. trebuie sa fac si eu cat de curand, n-am mai facut de ceva timp, e dulcele copilariei mele :) te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. "La multi ani"!.Iti doresc sa ai parte de tot binele din lume.Te pup cu drag!
    Eu pana acum nu am facut lapte de pasare,dar poate ma invrednicesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Numa' bun dupa "porceala" de la sarbatori!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. ce bun e laptele de pasare...de mult nu am m-ai facut!!!dar vin la tine la o portie...te pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. La mine in familie e cerut de mult timp laptele asta:)Tre sa gasesc loc si pentru el ca e tare bun!Sanatate multa si tot ce iti doresti sa iti aduca anul asta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Si stii ca eu n-am facut niciodata si sa-mi fie rusine ,ca maruntelele mele nici nu stiu ce-i laptele de pasare.Dar dupa ce l-am vazut la tine nu am nici o scuza.Puszi

    RăspundețiȘtergere
  7. Cat lapte de pasare am mancat cand eram mica, era printre deserturile preferate :) Bunica il facea mereu, dar inca nu l-am testat la mine in bucatarie. Multumesc ca mi-ai amintit de reteta! Pup!

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.