vineri, 27 ianuarie 2012

Tocanita de miel cu spanac

By Sidonia Toncean   Posted at  14:44   Preparate din carne de miel 3 comments

O mancare mai grea, dar cu legume, deci un pranz reusit pentru orice gurmand.
Carnea de miel slaba contine mai putin colesterol decat carnea de pui si este o sursa importanta de proteine, vitamine B si minerale (fier si zinc).
Fiti puternici ca si Popeye marinarul si mancati spanac. Daca il gatiti usor si il stropiti cu zeama de lamaie si cu usturoi, nu ar trebui sa fie o corvoada.
Asa ca eu le-am combinat pe cele doua si iata ce a iesit...










Ingrediente: 
700 g costite de miel
2 cepe
3 fire ceapa verde
2 linguri pasta de ardei
patrunjel verde
sare
piper
ulei

pentru spanac:
500 g spanac
o cana cu lapte
5-6 catei usturoi
sare
2 linguri ulei

Mod de preparare:


Ceapa se curata si se toaca marunt apoi se caleste in doua linguri cu ulei.
Se adauga pasta de ardei, o cana cu apa si carnea de miel taiata bucatele.
Se potriveste gustul de sare si piper si se adauga 1/2 din patrunjelul verde tocat.
Se acopera cratita cu un capac si se reduce focul.
Se lasa sa fiarba bine.
Cind este gata fiarta carnea se adauga cealalta 1/2 de cantitate de patrunjel verde tocat.
Preparam spanacul astfel:
il curatam  daca este crud sau folosim spanac congelat cum am facut eu.Curatam si usturoiul.
In cratita se pune uleiul si usturoiul presat. Se invarteste repede sa nu se arda usturoiul,
se adauga spanacul( fiert inainte daca este crud si tocat)si laptele.
Se potriveste gustul de sare si se lasa sa fiarba putin.
In cazul in care este prea subtire se poate adauga o lingura de faina amestecata cu putina
apa care se amesteca cu spanacul si se lasa sa dea citeva clocote.
Putem stoarce zeama de lamaie peste spanac(optional).
Servim tocanita de miel alaturi de spanac.
Gustul carnii de miel tinerel asa cum a fost acesta nu poate fi egalat cu mielul de la Paste.
Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

3 comentarii:

  1. Vai ce-mi place mancarea asta;primavara cand apar verdeturile nu ma mai satur
    pupici draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-e dor de o mancare cu spanac!!... Mi-ai facut pofta!... Iese bine spanacul de la acea punga???? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Daaaaaaaaaaa si mie imi place si chiar imi este dor de asa ceva.
    Pup si o duminica frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.