duminică, 18 martie 2012

Biscuiti englezesti( shortbread)cu merisoare si portocale

By Sidonia Toncean   Posted at  09:26   Prajituri 11 comments

Shortbread sunt biscuiti englezesti pentru un five o'clock reusit.
Prepararea lor este foarte simplã, nu este nevoie de mixer.
Avantajul acestor biscuiţi este acela că aluatul necopt se poate prepara şi păstra în congelator, astfel, poţi pregăti biscuiţii când doreşti.
Reteta o am de le site-ul Lumearetetelor si le multumesc mult pentru reteta.

 INGREDIENTE:

pentru aluat:
650 g faina alba
75 g zahar pudra
1 plic praf de copt
1 varf cutit sare
450 ml iaurt
125 g unt
1-2 oua
200 g merisoare uscate indulcite
pentru glazura:
80 g zahar
coaja rasa de la o portocala
zeama de la o portocala


MOD DE PREPARARE :


 Preincalzim cuptorul la 200 de grade C. apoi faina impreuna cu praful de copt le cernem.Adaugam sarea si zaharul iar in centru facem o scobitura.
Topim untul si il lasam sa se raceasca.
 Ouale le batem bine , adaugam iaurtul cate putin apoi untul topit.
 Rasturnam compozitia in gaura facuta in faina si amestecam pina se incorporeaza toate ingredientele.Adaugam merisoarele framantand sa se amestece si ele.
 Pe masa punem o fata de masa presarata cu faina, punem aluatul si il mai framantam de 2-3 ori sa se omogenizeze bine.
Intindem un aluat cam de un deget grosime , taiem patrate cu latura de 5-6 cm , apoi fiecare patrat il taiem oblic sa obtinem cate 2 triunghiuri.


 Punem biscuitii pe doua tavi cu hartie de copt, lasand distanta intre ei.
Dam pe rand tavile la cuptor sa se coaca biscuitii cam 20 de minute pina se fac aramii deasupra.



Punem pe un gratar de sarma hartie de copt ,pe care vom aseza biscuitii copti, asa fierbinti si ii vom unge cu glazura facuta din coaja si zeama de portocala amestecate bine cu zaharul.
Biscuitii se pot servi atat calzi cat si reci.
Nu trebuie amestecat mult aluatul, trebuie pus la copt imediat,altfel vor iesi seci si tari.
Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

11 comentarii:

  1. Tare bine arata!Trebuiesc incercati!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce idee buna mi-ai dat! Chiar aveam niste merisoare pe care le tot ocolesc, dar cred ca o sa ajunga in niste prajiturele de-astea bune :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mmmm... ce pofta mi-ai facut!!!...

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca ma uit la ingrediente cred ca sunt minunati!...poate pana la ceaiul de la ora 5, fac si eu!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Yammy yammy..cred ca sunt foarte gustosi!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Hola Sidy

    Esto tiene una pinta estupenda.

    Un saludo desde Almeria (España)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce bune sunt! super reteta...si imi place cum arata. pup

    RăspundețiȘtergere
  8. cred ca sunt tare buni!!! merita incercati!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Cat de bine arata...am salvat reteta sa fac si eu !

    RăspundețiȘtergere
  10. Ohoo,biscuiti din astia vreau si eu!Ce buni or fi!

    RăspundețiȘtergere
  11. Excelent arata! Sigur si deliciosi!

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.