miercuri, 11 aprilie 2012

Cartofi frantuzesti

By Sidonia Toncean   Posted at  09:05   Alte mancaruri 3 comments

Stim cu totii ca francezii sunt cunoscuti ca fiind mari amatori de cartofi prajiti. Se pare ca stiu sa gateasca si altfel cartofii si anume sub forma de cartofi frantuzesti. Cartofii frantuzesti sunt deliciosi si usor de preparat.











INGREDIENTE:

Cartofi
oua
smantana
sare
piper

Cantitatile pot fi cum doriti voi...cit de mult sau de putin doriti sa gatiti...

MOD DE PREPARARE :

Cartofii se pun la fiert in apa cu sare.
Intr-o alta cratita se pun ouale la fiert tot in apa cu sare.Dupa ce au fiert, ouale se pun in apa rece.
Cartofii dupa ce s-au racit putin ,se curata de coaja. Se curata de coaja si ouale.
Intr-un vas rezistent la caldura, uns cu unt punem un strat de rondele de cartofi iar peste ei un strat de rondele de oua.Saram si piperam apoi adaugam smantana, cam 3 linguri.
Urmeaza alt strat de cartofi apoi oua, smantana si deasupra ramane stratul de cartofi pe care punem smantana.
Se dau cartofii la cuptorul dinainte incins la 180 de grade C , pina fac o crusta maronie deasupra. La servire se mai poate adauga o lingura de smantana sau de iaurt, deasupra.
Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

3 comentarii:

  1. o bomba cu ceas:)...dar imi plac foarte mult, sunt foarte gustosi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie imi plac cartofii frantuzesti, eu adaug in plus si carnati uscati si usor picanti :P
    Sarbatori Fericite! Puuuup cu drag!

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.