luni, 23 aprilie 2012

Friptura de miel cu plante aromate si piure in trei culori

By Sidonia Toncean   Posted at  09:56   Preparate din carne de miel 4 comments

Friptura de miel este o traditie pentru sarbatoarea de Paste.
Cand carnea este aleasa cu grija si facuta bine, s-ar putea ca si cei mai exigenti musafiri sa mai ceara o portie.
Bine preparată, aceasta se topește în gură. Nu este greu de făcut si nu necesită foarte multe ingrediente.

 Ingrediente :
2 kg carne miel(pulpa)
1 caciulie usturoi
250 ml vin rosu
1 ceapa verde
1 lingura mustar cu boabe
2 linguri faina
verdeturi italiene
2 linguri oregano
sare
piper
1 kg cartofi
2 morcovi
300 g spanac
unt












Mod de preparare:


Pulpele de miel le crestam din loc in loc si introducem in locasul format cate un catel de usturoi.
Restul usturoiului il zdrobim si il amestecam cu oregano, verdeturi italiene, sare si piper.
Ungem un vas cu putin unt sau untura si punem pulpele presarate cu verdeturi pe ambele parti.
Ceapa o taiem marunt cu frunze cu tot si o amestecam cu vinul.Pastram deoparte o cana din acest amestec pentru prepararea sosului  si restul vinului il punem in vas peste pulpe.
In cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade punem pulpele la copt.
Din cand in cand ungem carnea cu sosul din tava pina se rumeneste friptura frumos pe ambele parti.
Preparam sosul scurgand sosul ramas in tava, dupa ce am scos friptura pe un platou ( dar o pastram la cald).
Adaugam apa pina se umple o cana de 200 ml.
Punem unt( untura) intr-o tigaie si adaugam faina, sosul de carne, mustarul  si cana cu sos ce am pastrat-o.
Lasam la fiert si amestecam continuu pina se ingroasa putin sosul si da in clocot..Daca este cazul asezonam.
Preparam un piure din cartofii fierti, altul din morcovii fierti si altul din spanac.
Servim friptura cu piure in trei culori, sos si salata verde.
Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

4 comentarii:

  1. Ce buna este... imi place friptura. Anul asta nu am cumparat miel, ca am mancat in deplasare la nasi. Te sarut si o saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata tare bine!Nu sunt fun miel si nu prea se mănâncă in familie la mine,dar îmi place ce vad.O zi frumoasa.pup

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani cu sanatate si numai bucurii!
    Te pup si te imbratisez cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.