vineri, 6 aprilie 2012

Musaca ardeleneasca de cartofi

By Sidonia Toncean   Posted at  09:13   Preparate din carne de porc 2 comments

Pe cele care nu tin post va invit astazi la o gustoasa musaca de cartofi cu carne de porc.
Există multe retete de acest gen pe internet( musaca sau mousaka), dar  acesta m-a cucerit pentru ca este o reteta de la mama mea.O musaca foarte gustoasa ce se topeste in gura....


Ingrediente:



800 g carne tocata amestec
1 kg cartofi
2-3 oua
250 ml smantana
1 ceapa
4 catei usturoi
200 ml bulion facut in casa
2 linguri pasta de gogosari
200 g cascaval
70 g unt
patrunjel verde
marar verde
sare
piper
chilli

Mod de preparare :

Cutatimm ceapa si o taiem solzisori.Curatam usturoiul si il taiem feliute.
Intr-un wok topim o lingurita de unt in care vom sota ceapasi usturoiul pina devin sticloase.


Adaugam carnea tocata, pasta de gogosari, asezonam si amestecam bine.


Punem si bulionul si lasam sa se prajeasca carnea cam 10-15 minute.
Curatam cartofii si ii taiem felii de 4-5 mm.


Tinem cartofii in apa rece cateva minute pina ii vom folosi.
Tocam marunt verdeturile si adaugam jumatate din ele deasupra carnii prajite.


Ungem cu unt un vas termorezistent si asezam in el un rand de cartofi taiati felii( i-am scos din apa si s-au scurs pe un servet de hartie)


Peste cartofi punem jumatate din cantitatea de carne tocata si cu ajutorul unei lingurite punem cateva motzuri de smantana , peste carnea tocata.


Presaram putina verdeata si radem cascaval deasupra.


Punem al doilea rand de cartofi, carnea tocata ramasa, nivelam cu ajutorul unei linguri, apoi adaugam smantana, verdeata si cascaval ras.



Batem bine ouale, adaugam smantana ramasa , o amestecam bine cu ouale si o rasturnam peste ultimul strat cu cartofi care este deasupra, apoi  radem cascavalul ramas, presaram verdeata si cateva bucatele de ardei rosu taiat cubulete.


Cuptorul a fost incalzit la 180 de grade in prealabil.
Dam vasul la cuptor pentru aproximativ o ora pina se coace musacaua si se face o crusta frumos coapta, aramie, deasupra.


Servim musacaua cu smantana linga sau cu salata verde.


Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

2 comentarii:

  1. excelent!!! Te invit la concurs http://pusikmea.blogspot.com/2012/04/concurs-de-iepuras.html Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sidy tare buna musacaua pe care ai gatit-o!..faina si tigaia:)

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.