Cine a spus ca in minunatele vase Pyroflam nu se pot face si deserturi ???Am auzit eu pe undeva....
Uite ca vin sa va contrazic si sa demonstrez ca se poate.
Sper sa va lingeti pe degete dupa ce veti degusta...doar:
Ingrediente:
pentru clatite
2 oua
100 ml ulei
400 gr faina
un strop de sare
700 ml apa minerala
sare
pentru umplutura
500 gr brinza de vaca
300 ml smintina
2 oua
50 g stafide
coaja rasa de la o lamiie
1 plic zahar vanilat
zahar tos, dupa gust
Mod de preparare:
Clatitele le preparam dupa metoda obisnuita fiecareia dintre noi.
Intre timp preparam crema de brinza din ingredientele mai sus mentionate,la care adaugam si stafidele care au fost inmuiate in prealabil , in apa cu esenta de rom si apoi bine scurse.
Crema se amesteca bine si apoi cu lingura , punem din compozitie pe clatita,rulam clatita cu crema si o punem intr-un vas Pyroflam uns cu unt .
Dupa ce am aranjat primul rind, adaugam peste el , smintina .Rulam apoi clatitele pentru cel de-al doilea rind, pe care le asezam invers decit primele ( perpendicular pe ele).
Dupa ce am terminat si rindul acesta , adaugam smintina.
Facem atitea rinduri, cite avem nevoie sa umplem vasul.
Dupa ce am terminat de aranjat clatitele le introducem in cuptorul preincalzit la 180 de grade C. Le lasam acolo pina cind prind o crusta frumoasa deasupra.
Se servesc asa calde, scoase din cuptor.
Pofta mare !
Tare bune sunt,asa imi facea mama cand erama acasa.Si acum tot clatitele facute de ea parca sunt mai bune.
RăspundețiȘtergerePupici multi!
Ce frumos! Ai primit deja vasul! Preparatul arata foarte bine si cred ca e si foarte gustos! Sa ai multa bafta in continuare, Sidy!
RăspundețiȘtergereEu m-am prezentat la o portie !!!!
RăspundețiȘtergereA mai ramas si pentru mine?!!!Super delicioase!
RăspundețiȘtergereSidy draga, inca nici acuma nu ne-am saturat de minunatele clatite banatene :)) dar nici acestea nu-s de lepadat :P
RăspundețiȘtergerePupici!