marți, 8 mai 2012

Cotlet de miel cu mustar si cartofi elvetieni

By Sidonia Toncean   Posted at  09:29   Preparate din carne de miel 6 comments

Am facut acest preparat in minunatele vase din vitroceramica Pyroflam...
Celebrele vase de gatit  au aparut si la noi in tara.Pot fi asezate pe foc imediat ce sunt scoase din congelator, le poti pune oriunde: pe aragaz, in cuptor, la frigider, in congelator, in cuptorul cu microunde sau pe masa.
In plus, in vasele Pyroflam, mancarea este preparata la aburi, deci se pastreaza nu numai intreg buchetul de arome al ingredientelor, ci si vitaminele si mineralele care s-ar pierde prin fierbere obisnuita sau prajire. Astfel, mancarea iese delicioasa si sanatoasa si folosim un singur vas si la gatit, si pentru refrigerare, si pentru servirea la masa.
Vasele Pyroflam sunt disponibile in magazinele Real- Hypermarket din toata tara,printr-o promotie speciala, de unde pot fi achizitionate cu 50% reducere printr-o campanie speciala de fidelizare: pentru fiecare 40 de lei cheltuiti in hipermarketurile Real,primesti cate un autocolant cu un punct bonus, care se lipeste pe cardul special primit de la casa de marcat. Dupa ce strangi 10 puncte bonus, poti cumpara la jumatate de pret oricare dintre cele 7 produse din gama Pyroflam participante la promotie: caserole rotunde de 1, 2 sau 3 l, caserola ovala de 3,5 l, vas de gatit cu abur cu diametrul de 20 de cm si tavi dreptunghiulare cu doua dimensiuni diferite.

Cotletul de miel  este un preparat apetisant, care pe langa aspect are o aroma minunata, mai ales facut cu mustar Dijon.
Carnea de miel se mananca de obicei in sange sau coapta mediu(putin roz) dar este foarte buna si bine facuta.
Se serveste calda cu acesti minunati cartofi  si salata verde.




Ingrediente:
- pentru cotlet


1 kg cotlet de miel
50 g pesmet
30 g unt
30 g ulei
1 lingurita cimbru
sare
piper

- pentru dressing
5 linguri ulei de masline
3 linguri otet balsamic
1 lingura mustar cu seminte Dijon
1 lingura miere
1 lingurita sos Worcestershire
patrunjel verde tocat
sare
piper mozaic proaspat macinat

- pentru cartofii elvetieni
6-7 cartofi
2 cepe rosii
2 linguri ulei
50 g unt
2 linguri pesmet
1 lingurita verdeturi italiene
4 linguri otet balsamic
250 g cascaval
1 lingurita pasta de ardei

Mod de preparare :
Cotletul de miel spalat si sters de apa se portioneaza, apoi se condimenteaza cu sare si piper.Intr-o tigaie nonaderenta topim untul (si ulei daca e necesar) si prajim cotletele pe ambele parti.Le scoatem  si le punem intr-un vas vitroceramic Pyroflam ; de jur imprerurul lor punem grasimea ramasa in tigaie.
Preparam intr-un bol dressingul cu care ungem cotletele de miel pe toate partile, apoi presaram pesmet pe partile de deasupra.
Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute pina cand carnea este facuta.
Cartofii spalati si fierti ii taiem rondele si ii punem in vasul vitroceramic Pyroflam, dupa ce l-am uns cu putin unt si am presarat pesmet.
Ceapa rosie taiata julien o calim in putin unt.Cand devine sticloasa o condimentam cu verdeturi italiene si o asezonam.Adaugam apoi otetul balsamic ca sa iasa o textura cremoasa.Scoatem ceapa intr-un bol.
Peste primul strat de rondele de cartofi radem jumatate din cascaval, adaugam ceapa rosie sotata , alt rand de cartofi, cascavalul ras ramas si ornam cu putin patrunjel verde si pasta de ardei.Asezonam si dam la cuptorul dinainte incalzit cam 10-15 minute pina se topeste cascavalul.
Servim cotletele de miel ( mustarul ii da o aromă deosebit de plăcută cărnii) cu cartofii elvetieni portionati si cu salata verde.
Pofta mare !











Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

6 comentarii:

  1. Mama,dar chiar o nebunie ai facut draga mea;cred ca s-au terminat cat ai zice miel!!!te pup si o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Un meniu pe cinste ! a mai ramas ceva ? nu prea cred...sa va fie de bine ! sigur a fost tare gustos.
    O seara linistita si pupici.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cotlete de miel!!! Yummy! De unde le-ai cumparat? Arata minunat toata treaba.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte bune coastele de miel in crusta !

    RăspundețiȘtergere
  5. estupenda receta. Mucho alimento¡¡¡
    Un abrazo

    RăspundețiȘtergere
  6. FELICITARI PENTRU PREMIU, SIDY! Si pe mine m-au cadorisit cu un vas :)

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.