luni, 28 mai 2012

Curry de porc cu chutney de mango

By Sidonia Toncean   Posted at  07:42   Preparate din carne de porc 8 comments

Chutney este un termen britanic, împrumutat din limba hindi (“chatni” înseamnă “a pisa”, sau “a zdrobi”), care denumeşte un preparat picant, folosit ca acompaniament al unui fel principal. Mai pe româneşte, este un fel de sos gros, sau pastă, folosit la asezonarea cărnii şi a legumelor, căci are un gust dulce-sărat-acrişor-picant, extrem de plăcut şi de interesant.....spuse Radu Popovici.



INGREDIENTE:

pentru curry de porc
1 kg carne porc
1 ardei gras rosu
3-4 catei usturoi
1/2 lingurita ghimbir macinat
1 legatura ceapa verde
1 lingura rasa praf curry
1/4 lingurita coriandru
1/2 lingurita turmenic
500 ml supa
ulei
sare
pentru chutney de mango
1 mango verde
1 ceapa mica rosie
1/2 lingurita chimen
1 lingurita mustar cu seminte
2 linguri sos chilli
1/2 lingurita turmenic
1/2 lingurita pulbere chilli
2 catei usturoi
2 linguri ulei
1 lingurita zahar
sare


Mod de preparare:


Portionam carnea in cuburi potrivite ca marime.
Ardeiul il taiem cubulete iar ceapa si usturoiul le tocam marunt.
Sotam ceapa si ardeiul in ulei pina se sticlesc , adaugam usturoiul si invartim un minut , dupa care mai punem  2 linguri ulei in care vom perpeli bucatile de carne pe toate partile, pina se auresc.
Presaram curry, ghimbir , adaugam supa si saram. Acoperim si lasam sa fiarba la foc mic cam o ora sau pina cand carnea este bine fiarta. Daca e cazul mai adaugam supa.
Intre timp preparam chutney-ul, taind mango in doua si eliminand samburele.Miezul il taiem cuburi , apoi pulpa o detasam de coaja cu ajutorul unui cutit.
Incingem putin uleiul, punem semintele de chimen sa se incinga putin apoi adaugam celelate ingrediente si la sfarsit cubuletele de mango.Amestecam bine si asezonam daca e cazul.
Acoperim cu un capac si lasam la foc mic sa se inmoaie mangoul cam 5-10 minute.La sfarsit adaugam zaharul si lasam sa se raceasca acoperit.
Servim curry de porc cu orez si chutney de mango.











 Chutney de mango poate fi tinut la frigider intr-un borcan, 3-4 zile si se poate servi si cu tortilla mexicane facute din porumb.

Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

8 comentarii:

  1. Ador mancarea exotica cu mango!Arata delicioasa!Merita incercata!Pup.O zi faina!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bunatati aici Sidy! Gata vreau o portie, e apetisanta, exotica, deci o portie te rog! Pup.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu,si eu o portie ca tare buna trebuie sa fie!
    chutney din asta,nu am facut niciodata
    pupici si weekend minunat impreuna cu familia!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesanta ideea imi place combinatia deasemenea si blogul arata tare bine dichisit numai cu retete una si una. Imi place ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Iti ofer cu drag un premiu care te asteapta sa-l ridici de pe blogul meu!pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sidy, am venit dupa inca o portie.
    Te rasplatesc cu un premiu, ti-l ofer cu mult drag. Pup dulce.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am facut reteta ta si nu pot spune decat Multumesc!Delicios!

    RăspundețiȘtergere
  8. Fetelor va multumesc pentru premii, am sa le iau carind ! Stiti voi ca am fost ocupata zilele acestea cu "englezii" mei...
    Bubu ma bucur mult si de abia astept sa vad la tine pe blog, cum ti-a iesit....

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.