Ca m-am horatat sa folosesc mai multe oua de prepelita, cred ca v-ati convins pina acum...
Am gasit reteta intr-o revista cu retete si m-am apucat de munca.A iesit ceva foarte bun si aspectuos si cred ca ar merge si pentru o masa festiva.
Ingrediente:
10 oua de prepelita
1 morcov
50 g spanac
150 g sunca
300 g maioneza facuta in casa
5 foi gelatina
6 felii sunca Praga
ardei rosu
sare
piper
Mod de preparare:
Ouale se pun la fiert 5 minute , apoi le tinem alte 5 minute in apa rece, dupa care se pot curata cu grija.
Frunzele de spanac le punem la fiert in apa cu putina sare.
Punem si morcovul curatat la fiert.Dupa ce s-a fiert il taiem cubulete, la fel ca si ardeiul rosu.
Scurgem apa de pe galatina si o punem la topit pe bain-marie, apoi o amestecam cu maioneza si asezonam.
Adaugam in maioneza cubuletele de morcov, spanacul, ardeiul rosu, sunca taiata cubulete si amestecam incet cu grija.
O forma de chec o imbracam cu folie de plasticsi asezam in ea cele 6 felii de sunca de Praga. pe care o lasam sa atarne peste margini.
Turnam trei sferturi din compozitie in forma de chec, punem ouale de prepelita si apasam usor.Adaugam restul compozitieisi acoperim cu sunca ce atarna peste margini si cu folia de plastic.
Dam la rece de seara pina dimineata cind putem sa taiem rulada felii si sa o asezam pe platouri.
Numai bunatati ai facut de cand nu am mai fost pe la tine!Tre sa ma dotez si eu cu niste oua de prepelita sa incerc bunatatile astea!Te pup si sa ai o seara buna!
RăspundețiȘtergere