sâmbătă, 9 iunie 2012

Prajitura Trandafirul rosu

By Sidonia Toncean   Posted at  15:32   Prajituri 9 comments

In revista Practic in bucatarie si pe multe bloguri culinare am gasit aceasta prajitura , care in original este Trandafirul negru.
Dar cum pe mine ma deprima aceasta culoare, m-am gandit sa-l transform in Trandafirul rosu ca doar e culoarea mea preferata. Am facut unele modificari si a iesit ceva foarte delicios ,ce nu a putut sta la rece pina a doua zi...a trebuit inceput.Si nu-mi pare rau....
Nu are acelasi aspect ca si trandafirul negru dar, fiind si sezonul capsunilor. are o aroma aparte si un gust nemaipomenit. Incercati...



Ingrediente:
- pentru aluat
1 kg faina alba
100 g margarina
250 g xahar
2 oua
200 ml lapte caldut
1 praf de copt
- pentru umplutura
250g rahat rosu
100 g papaya confiata
150 g merisoare confiate
100 g stafide
1 borcan gem de capsuni
- pentru crema
1 cutie crema Cremsnit Dr Oetker
1 budinca vanilie Bourbon
1,100 l lapte
50 g unt
3 linguri zahar pudra
1 borcan gem capsuni
2 foi napolitana
- pentru glazura
1 plic glazura capsuni de la Dr Oetker
100 g ciocolata alba
1 lingurita unt



Mod de preparare:
Rahatul si papaia le taiem cuburi mici si le amestecam impreuna cu merisoarele si stafidele.
Facem un aluat din faina, margarina tinuta la temperatura camerei, oua, zahar si praful de copt amestecat cu faina. Adaugam putin cate putin laptele si framantam sa obtinem un aluat bun de intins.
Punem aluatul pe o suprafata data cu faina si il inpartim in 6 parti egale.
Doua le intindem foi pe care le vom coace pe o hartie de copt, intr-o tava de 23 X 35 cm, in cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pina prind putina culoare, cam 12-15 minute.
Celelalte 4 bilute le intindem , le ungem cu gem proaspat de capsuni si presaram pe fiecare dintre ele 1/4 din amestecul de rahat cu fructe confiate. Le rulam si le punem una linga alta in aceeasi tava, pe hartia de copt sa se coaca tot la 180 de grade, cam 50 de minute pina prind culoare. Ruladele se vor lipi una de alta si asa le si lasam sa se raceasca in tava.
Preparam crema de cremes cu 700 ml lapte cum scrie pe cutie, apoi budinca de vanilie doar cu 400 ml lapte si 3 linguri de zahar pudra. Dupa ce s-a racit o amestecam cu putin unt si o adaugam la crema de cremsnit obtinuta.
Montam prajitura astfel: in tava in care s-au copt asezam o foaie de napolitana pe care o ungem cu gem de capsuni. Punem peste ea foaia de prajitura apoi 1/2 din crema de cremes, cele 4 rulade lipite una de alta, restul cremei de vanilie, a doua foaie coapta pe care o ungem cu gem de capsuni si apoi asezam foaia de napolitana deasupra.
Glazura de capsuni o punem la topit intr-o craticioara cu apa fierbinte, in plicul ei.
Ciocolata alba o taiem bucatele si o topim cu putin unt.
Punem glazura roz pe mijlocul foii dwe napolitana apoi imprejurul ei glazura alba.
Lasam prajitura sa se raceasca pina a doua zi apoi se poate portiona.
Pofta mare !











Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

9 comentarii:

  1. Interesanta ideea la prajitura ta. Servesc si eu o felie si-ti urez un sfarsit cat mai placut de saptamana! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce nebunie de prajitura!Arata tare bine!Duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mmmm,ce bunatate de prajiturica,si cate arome!!!
    pup si o zi buna in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Vai, ce bine arata!!! Felicitari !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Salvat!Arata minunata si tare delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma bucur ca vi-a placut prajitura mea !!!
    Data viitoare cand am sa o fac am sa incerc sa fac foile de rulada din pandispan.....
    Va tzuc cu drag pe toate !

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata minunat, iar gustul cred ca e desavarsit!

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.