De cand am fost pe blogul lui Sara, Culorile din farfurie ,si am vazut aceasta minunata reteta , stiam cu siguranta ca am sa o fac si eu, asa cum ii promisesem Sarei. Asteptam o oacazie deosebita...care a venit o data cu sosirea copiilor din Anglia.Au fost foarte incantati atat de gust cat si de aspect. Multumesc din suflet draga mea Sara.....
Ingrediente:
- aluatul portocaliu
2 oua
2 linguri ulei
1 lingura smantana
2 linguri faina
1/3 lingurita praf de copt
2 linguri pasta de gogosari
sare
-aluatul galben
2 oua
2 linguri ulei
1 lingura smantana
2 linguri faina
1/3 lingurita praf de copt
4 linguri cas de oaie ras
- aluatul verde
2 oua
2 linguri ulei
1 lingura smantana
2 linguri faina
1/3 praf de copt
2 linguri spanac fiert si tocat
sare
Umplutura
300 g crema de branza
3 linguri smantana
1 lingurita vegeta Bio
sare
marar verde(optional)
Mod de preparare:
Preparam cele trei aluaturi, deodata, in trei boluri diferite.Dupa cum se observa difera doar ingredientul care va da culoare aluatului.
Prima data separam cele doua albusuri de galbenusuri si le batem spuma dupa ce am adaugat putina sare.
Galbenusurile le frecam bine cu uleiul, smantana, faina cernuta impreuna cu praful de copt si in fiecare bol, adaugam separat ingredientul ce ii va da culoarea.Amestecam apoi cu albusurile batute spuma.
Intr-o tava mare de aragaz, punem hartie de copt , o ungem cu putin unt si intindem cele trei compozitii pe care le-am pus pe fiecare in cate o punga de plastic careia i-am taiat un colt.Compozitiile le intindem alternand culorile.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru 20-30 de minute, avand grija sa nu se arda rulada.
Cand rulada este coapta o rasturnam peste un prosop umed , o rulam si o lasam asa pina se raceste.
Preparam umplutura omogenizand crema de branza cu smantana si o condimentam, adaugand si mararul verde tocat.
Desfacem rulada, intindem crema pe toata suprafata si o rulam din nou, lasand-o in prosop cateva ore sau pina a doua zi cand o vom portiona.
Pofta mare !
Foarte frumoasa si apetisanta rulada ta!
RăspundețiȘtergerePentru aspect nota 10.Cred ca e si gustoasa.Imi place.Felicitari!
RăspundețiȘtergereSidy draga, acest aperitiv ti-a iesit super si cred ca intr-adevar a fost si de efect. Te pup!
RăspundețiȘtergereFoarte, foarte frumos Sidy. Mi-ai facut o pofta ca trebuie sa-l fac si eu. pup dulce.
RăspundețiȘtergereGrozav de frumoasa este rulada.Pupici!
RăspundețiȘtergereQue buena idea, muchas gracias, tengo que inventar algo con tu receta para mi catering. Estupenda.
RăspundețiȘtergereSuperba rulada! E foarte de efect!Pupici
RăspundețiȘtergeremi-am cumparat si eu o revista culinara pt ca mi-a atras atentia tocmai aceasta rulada. excelent arata...o voi incerca si eu!
RăspundețiȘtergereNu am ajuns in ziua cand mi-ai zis. Asta da o surpriza placuta. Ti-a iesit minunat, au mai incercat-o si alti, dar a ta s-a rulat frumos fara sa se rupa. Ma bucur ca a si placut, felicitari! Pup cu drag!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine rulada! E de mare efect!
RăspundețiȘtergereA iesti minunata,un aperitiv superb iar culorile sunt frumoase frumoase .
RăspundețiȘtergereDeosebita,ingenioasa reteta si nici nu-i greu de facut,bravo:)
RăspundețiȘtergerearata supe bine nu stiu gustul ,o sa o probez
RăspundețiȘtergereFelicitari Sisy si evident felicitari Sara, o idee minunata si o ocazie deosebita sa o incerc si eu de Craciun. pentru mine sunteti un model de inspiratie si va admir. Sidy ai folosit smantana normala, fermentata sau smantana pentru gatit? Poop si merci. O zi minunata.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Nico !Esti tu o dulce si o scumpa !
ȘtergereSmantana normala din comert de 20% grasime, din aceea am folosit...
Te tzuc cu drag !
Spor la bucatarit...de abia astept sa vad cum ti-a iesit....