joi, 7 iunie 2012

Rulada aperitiv tricolora

By Sidonia Toncean   Posted at  12:21   Aperitive 15 comments

De cand am fost pe blogul lui Sara, Culorile din farfurie ,si am vazut aceasta minunata reteta , stiam cu siguranta ca am sa o fac si eu, asa cum ii promisesem Sarei. Asteptam o oacazie deosebita...care a venit o data cu sosirea copiilor din Anglia.Au fost foarte incantati atat de gust cat si de aspect. Multumesc din suflet draga mea Sara.....



Ingrediente:
- aluatul portocaliu
2 oua
2 linguri ulei
1 lingura smantana
2 linguri faina
1/3 lingurita praf de copt
2 linguri pasta de gogosari
sare
-aluatul galben
2 oua
2 linguri ulei
1 lingura smantana
2 linguri faina
1/3 lingurita praf de copt
4 linguri cas de oaie ras

- aluatul verde
2 oua
2 linguri ulei
1 lingura smantana
2 linguri faina
1/3 praf de copt
2 linguri spanac fiert si tocat
sare

Umplutura
300 g crema de branza
3 linguri smantana
1 lingurita vegeta Bio
sare
marar verde(optional)

Mod de preparare:
Preparam cele trei aluaturi, deodata, in trei boluri diferite.Dupa cum se observa difera doar ingredientul care va da culoare aluatului.
Prima data separam cele doua albusuri de galbenusuri si le batem spuma dupa ce am adaugat putina sare.
Galbenusurile le frecam bine cu uleiul, smantana, faina cernuta impreuna cu praful de copt si in fiecare bol, adaugam separat ingredientul ce ii va da culoarea.Amestecam apoi cu albusurile batute spuma.
Intr-o tava mare de aragaz, punem hartie de copt , o ungem cu putin unt si intindem cele trei compozitii pe care le-am pus pe fiecare in cate o punga de plastic careia i-am taiat un colt.Compozitiile le intindem alternand culorile.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru 20-30 de minute, avand grija sa nu se arda rulada.
Cand rulada este coapta o rasturnam peste un prosop umed , o rulam si o lasam asa pina se raceste.
Preparam umplutura omogenizand crema de branza cu smantana si o condimentam, adaugand si mararul verde tocat.
Desfacem rulada, intindem crema pe toata suprafata si o rulam din nou, lasand-o in prosop cateva ore sau pina a doua zi cand o vom portiona.
Pofta mare !








Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

15 comentarii:

  1. Foarte frumoasa si apetisanta rulada ta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru aspect nota 10.Cred ca e si gustoasa.Imi place.Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sidy draga, acest aperitiv ti-a iesit super si cred ca intr-adevar a fost si de efect. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte, foarte frumos Sidy. Mi-ai facut o pofta ca trebuie sa-l fac si eu. pup dulce.

    RăspundețiȘtergere
  5. Que buena idea, muchas gracias, tengo que inventar algo con tu receta para mi catering. Estupenda.

    RăspundețiȘtergere
  6. Superba rulada! E foarte de efect!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. mi-am cumparat si eu o revista culinara pt ca mi-a atras atentia tocmai aceasta rulada. excelent arata...o voi incerca si eu!

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu am ajuns in ziua cand mi-ai zis. Asta da o surpriza placuta. Ti-a iesit minunat, au mai incercat-o si alti, dar a ta s-a rulat frumos fara sa se rupa. Ma bucur ca a si placut, felicitari! Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  9. Arata foarte bine rulada! E de mare efect!

    RăspundețiȘtergere
  10. A iesti minunata,un aperitiv superb iar culorile sunt frumoase frumoase .

    RăspundețiȘtergere
  11. Deosebita,ingenioasa reteta si nici nu-i greu de facut,bravo:)

    RăspundețiȘtergere
  12. arata supe bine nu stiu gustul ,o sa o probez

    RăspundețiȘtergere
  13. Felicitari Sisy si evident felicitari Sara, o idee minunata si o ocazie deosebita sa o incerc si eu de Craciun. pentru mine sunteti un model de inspiratie si va admir. Sidy ai folosit smantana normala, fermentata sau smantana pentru gatit? Poop si merci. O zi minunata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Nico !Esti tu o dulce si o scumpa !
      Smantana normala din comert de 20% grasime, din aceea am folosit...
      Te tzuc cu drag !
      Spor la bucatarit...de abia astept sa vad cum ti-a iesit....

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.