vineri, 22 iunie 2012

Tocanita de bureti de roua cu mamaliguta

By Sidonia Toncean   Posted at  09:11   Alte mancaruri 3 comments

Am mai laudat eu buretii de roua si cred ca sunt, probabil, printre cele mai gustoase ciuperci pentru tocanita.Cand sunt gata au gust de ...pui.

Buretii de roua- Marasmius oreades-au pălărie subţire de formă conică, apoi întinsă si cresc in grupuri numeroase pe pajisti si pasuni insorite, cu iarba scurta.


Ingrediente:


500 g ciuperci
3 buc ceapa verde
1 ardei gras
1 rosie
ulei
2 buc usturoi verde
sare
piper
patrunjel verde tocat
smantana(optional)

 Mod de preparare:


Curatam bine toate legumele, le spalam si apoi le taiem marunt.
In putin ulei calim ceapa, ardeiul si rosia pina sticlesc, apoi adaugam ciupercile fara codite.Adaugam putina apa, asezonam, adaugam si usturoiul taiat marunt si la foc mic , lasam sa fiarba acoperit.
Cand ciupercile sunt fierte putem adauga putina smantana( optional) sau doar patrunjelul verde tocat.
Servin tocanita calda alaturi de mamaliguta.






Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

3 comentarii:

  1. Mama,mama,daca are si gust de pui,e o nebunie de mancare;si daca mai are si mamaliga,e o bunaciune!!!pup Sidy si weekend racoros!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place ce ai gatit!Abea astept sa se mai racoreasca vremea si sa merg si eu la cules de bureti!
    O zi minunata!

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.