miercuri, 25 iulie 2012

Maqlube

By Sidonia Toncean   Posted at  15:27   Preparate din carne de pui 5 comments

O mancare arabeasca deliciosa ce merita incercata chiar daca cere mai mult timp pentru preparare.
Aceasta reteta o am de la o buna prietena de-a mea care locuieste in Iordania , Camelia, careia ii multumesc foarte mult pentru minunata reteta.
In limba araba,”maqlub”,inseamna intors(pe dos).Deci,mai pe-ntelese,ar fi “cu fundu-n sus”.
Avem de-a face cu o mincare “cu fundu-n sus”....adica cu un fel de baza in forma de ...tort.
 Ea a facut preparatul in “rice cooker” dar eu neavand l-am facut intr-un vas mai inalt pe care l-am bagat la cuptor. Puteti sa-l preparati si deasupra pe aragaz...

 Ingrediente: 

1 pui
1 conopida
3 rosii
3 morcovi
1 ceapa
o cana mare ( 300 ml)orez
3 linguri ulei de masline
sare
piper
ienibahar
10 boabe cardamom
7 boabe cuisoare
1 lingurita turmenic( curcuma) pudra
1/2 lingurita cumin verde pudra
1/2 lingurita piper macinat
1/2 lingurita cardamom macinat



Mod de preparare:

Puiul se curata, se spala si se transeaza apoi il punem la fiert cu ceapa curatata , sare, boabele de piper, enibahar, boabele de cardamom si de cuisoare.Il lasam sa fiarba de jumatate.
Morcovii se curata, se spala si se taie rondele, dupa care ii punem la fiert in apa cu sare.
Conopida se desface in buchetele si se opareste in apa cu sare.
Rosiile spalate le taiem rondele.
Orezul se spala in mai multe ape si il lasam la inmuiat in apa calduta pina il folosim.
Intr-un vas mai inalt pe care il putem baga la cuptor punem rosiile taiete rondele, astfel incat sa acopere fundul acestuia.
Rasturnam apa in care au fiert conopida si morcovii.
Peste rosii montam bucatile de carne semi fierte, apoi conopida oparita si morcovii peste.
Orezul scurs de apa, il amestecam cu pudra de turmenic, piper,cumin verde , sare si cardamom.
Il rasturnam peste morcovi si adaugam supa in carea afiert puiul, astfel incat zeama sa depaseasca orezul. Daca nu ajunge mai adaugam apa.
Bagam vasul in cuptorul dinainte incalzit si lasam sa se faca maqlube aproximativ o ora, ora si jumatate.
Cand orezul este gata punem peste el 3 linguri ulei de masline si lasam vasul acoperit in aragazul cu focul stins, cam 20 minute.
Punem o farfurie peste vas si cu miscare iute rasturnam maqlube cu fundul in sus pe farfurie, pentru a putea fi servit.
Eu l-am lasat sa se raceasca pina a doua zi cand am facut aceasta operatiune.
Servim maqlube cu salata.










Secretul consta in cantitatea de supa pe care o pui in asa fel incat bobul de orez sa ramana ferm.
Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

5 comentarii:

  1. Ce buna trebuie sa fie...imi place ! Salvez reteta, mersi!
    toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu e greu de facut dar necesita mai mult timp.
    Cred ca e foarte gustos! Stiam reteta de la Camy, dar n-am incercat-o. Felicitari Sidy!

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari Sidy! inca o reteta interesanta, arata foarte bine, cred ca a fost si foarte buna.

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.