vineri, 3 august 2012

Friptura de porc la cuptor cu pasta de patrunjel verde si usturoi

By Sidonia Toncean   Posted at  15:44   Preparate din carne de porc 8 comments

O friptura simpla si gustoasa ,foarte frageda si care nu necesita foarte mult timp.Ca si garnitura am ramas la cartofii piure , batuti bine cu unt. Pasta de patrunjel verde amestecata cu usturoi ia dat un gust deosebit, savuros...




INGREDIENTE

1 kg carne de porc
3 fire usturoi verde
2 fire ceapa verde
2-3 linguri sos de soia
2 rosii
1 legatura patrunjel verde
4-5 catei usturoi
200 ml vin alb
2 linguri untura
sare
piper
chilli
vegeta Bio



MOD DE PREPARARE  

Taiem felii potrivite carnea de porc.
Intr-un bol amestecam sosul de soia cu 2-3 linguri ulei si toate condimentele.
Usturoiul verde si ceapa verde le taiem cam de 1,5 cm obloc , iar rosiile felii.
Intr-o tava unsa cu untura punem feliile de carne pe care le-am dat cu pensula cu amestecul din bol cu sosul de soia.
Presaram deasupra usturoiul verde, ceapa verde si rosiile feliate si cateva frunze de patrunjel
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C , dupa ce am pus in ea vinul peste carne.
Lasam sa se rumeneasca bine carne vreo 50 de minute, apoi o intoarcem pe cealalta parte, adaugand putina apa daca mai este cazul.Lasam inca 10 minute sa se rumeneasca.
Usturoiul curatat si patrunjelul tocat le dam prin blender si adaugam 70 ml lapte sau apa sa se obtina o pasta omogena cu care vom unge feliile de carne inainte de a le servi.
Servim friptura alaturi de pireul de cartofi si salata verde.






Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

8 comentarii:

  1. Eu sunt carnivora, asa ca ma invit la o portie mare. Pupik!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pot servi si eu o portie?Arata tare bine!!!Pup

    RăspundețiȘtergere
  3. ce bunatate ai aici!!e foarte interesanta reteta!!!am notat totul, mai ales pasta de patunjel...te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bine arata si ce buna trebuie sa fie!!!!
    Pup si o saptamana usoara!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Vaaai ce bunatate,cu acel sos este mai mult decat delicioasa friptura!

    RăspundețiȘtergere
  6. M-ai nenorocit cand am vazut tava aia cu carne rumenita!!!
    Nu-i corect!!!...e prea ispititoare!
    Pup.

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.