Un desert traditional romanesc , foarte usor de facut , pufos si tare, tare gustos. Dar se pare ca nu este romanesc 100%...Aceste gogoşi delicioase au o legendă amuzantă care vine tocmai din ... Danemarca. "Un căpitan de vas, încercând să strunească cârma în timp ce mânca o gogoaşă, probabil luat prin surpindere de valurile puternice, a înfipt desertul într-una din spiţele cârmei ca să îşi poată folosi ambele braţe şi a salvat generaţii întregi de gospodine de la coacerea miezului problematic."- Gustos
Ingrediente:
pentru aluat
1 kg branza de vaci
4 oua
200 g zahar
200 g faina
coaja rasa de la o lamaie
1 lingura zeama de lamaie
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
sare
ulei pentru prajit
pentru ornat
gem de afine si de visine
smantana
Mod de preparare:
Intr-un vas maricel amestecam bine toate ingredientele pentru aluat, le framantam bine de tot .
Luam cu lingura din compozitie si pe o suprafata data cu faina facem sul de grosimea unui deget.
Unim capetele sulului sa se formeze cerculete pe care le prajim in ulei incins, pe ambele parti.
Asa fierbinti, servim cate doi papanasi cu smantana si dulceata alaturi.
Daca doriti , papanasii pot fi pudrati cu zahar praf.
Simplu de facut dar foarte, foarte gustosi.
Pofta mare !
Imi vine sa plaaaang de pofta...ador papanasii, exact asa cum propui si tu, cu smantana si dulceata :)
RăspundețiȘtergereCred ca in weekendul ce vine voi incerca reteta ta. pupici!
Venim si noi la masa!
RăspundețiȘtergeremor dupa papanasi!
RăspundețiȘtergeredelicioase!!!
RăspundețiȘtergereN-am mai mancat de multisor, asa ca gust una de la tine. Pup!
RăspundețiȘtergere