vineri, 28 septembrie 2012

Pulpa de porc in sos de vin si lapte

By Sidonia Toncean   Posted at  17:12   Preparate din carne de porc 3 comments


Cea mai iubită carne din România ,porcul ,este aproape de fiecare, dată prima opţiune pentru o friptură, acasa la mine, daca ii intreb ce vor sa manance...
Pulpa – probabil cea mai bună alegere pentru o friptură , gătită întreagă,la foc mic ,da rezultate deosebite, iar aceasta este o friptura de porc fragedea si extrem de gustoasa.



Ingrediente :
800 g pulpa de porc
500 ml lapte
300 ml vin alb
100 ml smantana pentru gatit
patrunjel verde
1 lingura mustar
sare
piper
curry
amestec creol
lemon pepper
vegeta de casa
1-2 linguri amidon




Mod de preparare :

Pulpa de porc se condimenteaza bine cu toate condimentele si se pune apoi pentru 15 minute intr-o oala.



Dupa trecerea timpului punem laptele si vinul peste carne , apoi punem pulpa la fiert la foc mic o ora pina cand carnea este bine patrunsa.



Dupa ce pulpa este bine fiarta , se scoate separat si se feliaza .
Se strecoara laptele branzit si se arunca iar lichidul ramas se pastreaza.


Smantana, mustarul si amidonul se amesteca pina se omogenizeaza , apoi se amesteca impreuna cu lichidul ramas din oala.Lasam pe foc mic sa dea cateva clocote , pina se ingroasa putin.





Feliile de pulpa le asezam in sosul format si le lasam 2-3 minute sa dea in clocot. Stingem focul si presaram deasupra patrunjel verde tocat.




Servim pulpa de porc cu piure de cartofi sau orez , avand sosul alaturi , presarat cu patrunjel verde.
Pofta mare !


Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

3 comentarii:

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.