luni, 22 octombrie 2012

Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel

By In bucatarie la Sidy   Posted at  18:22   Paste 5 comments

O retetă tipică italiană,  de efect si foarte gustoasă, care se poate pregati in diferite variante, după imaginația fiecăruia.Acesti cannelloni se pot prepara fie ca fel principal, fie ca aperitiv, fie ca desert, în functie de umplutură si se pot  umple cu aproape orice :carne, legume, brânzeturi, creme, sau fructe .



Ingrediente:
250 g canelloni
150 g parmezan(cascaval ras)


- pentru sosul Bolognese:
500 g carne tocata amestec
2 linguri ulei de masline
200 g kaiser
2 fire ceapa verde
1 ceapa rosie
1 morcov mare
1/2 gogosar
1/2 telina
5-6 catei usturoi
200 ml rosii tocate
100 g pasta tomate
1 lingurita oregano
patrunjel verde tocat
sare
piper
verdeturi italiene
- pentru sosul Bechamel
800 ml lapte fiert
100 g unt
2-3 linguri faina
nucsoara macinata
sare
piper

Mod de preparare:

Prima data pregatim sosul Bolognese .Taiem marunt ceapa verde si cea rosie.Morcovul si telina le dam pe razatoarea cu gauri mici.
Kaiserul si gogosarul le taiem cubulete mici, apoi le punem intr-o tigaie Delimano la sotat cu doi stropi de ulei.Lasam kaiserul sa se perpeleasca bine pe toate partile.Cand e bine rumenit ,adaugam carnea tocata, putin cate putin ,sa se poata praji bine pe toate partile.




Intre timp preparam sosul Bechamel, punand untul la topit,la foc mic, intr-o tigaie.Adaugam apoi faina si amestecam pina isi schimba faina putin culoarea. Luam tigaia de pe foc si adaugam putin cate putin laptele, sa nu se faca cocoloase.
Punem din nou cratita pe foc si lasam sa dea in clocot cateva minute pina se ingroasa sosul.
Asezonam sosul cu sare, piper, vegeta de casa  si nucsoara, il acoperim sa nu faca pojghita si il tinem la cald.




Continuam cu sosul Bolognese, adaugand morcovul si telina rase.Adaugam si usturoiul dat prin presa sau ras, invartim sa se omogenizeze, adaugam pasta de tomate si rosiile tocate.Lasam 5 minute sa dea in clocot, dupa care stingem focul.Patrunjelul verde proaspat tocat il presaram deasupra, amestecam sa se omogenizeze si adaugam si oregano.



Intr-un vas mai larg , punem la fiert apa cu o lingurita cu sare. Cand apa clocoteste adaugam canelloni si ii lasam sa fiarba 4 minute, nu mai mult , pentru ca altfel se rup.
Strecuram apa de pe ei, ii dam sub un jet de apa rece si ii lasam sa se scurga.
Luam cate un canelloni si il umplem cu sosul Bolognese.Procedam la fel pina ii umplem pe toti.
Intr-un vas termorezistent- Pyroflam - uns cu unt si presarat cu pesmet punem un polonic de sos Bechamel, apoi asezam canelloni unul linga altul. Eu nu i-am suprapus, am ales sa ii fac in doua vase.
Punem deasupra restul sosului Bechamel, presaram parmezanul si cateva fire de boia , pentru culoare, apoi dam vasele la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pina cand cascavalul se rumeneste frumos, cam 30-40 de minute.






Servim canelloni ca atare sau cu adaus de ketchup de casa.


Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

5 comentarii:

  1. Acest sos este unul din preferatele meu.Ce asi mai da o fuga pana la tine sa ma servesti si pe mine cu o portie.
    Pup draga mea si iti doresc o seara minunata1

    RăspundețiȘtergere
  2. Diana mea este mare amatoare.Trebuie sa-i fac si ei.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sidy, vin si la o portie ct de mica, imi place cum arata!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata foarte bine si cred ca sunt la fel de gustoase rulourile umplute.Arata bine.pup ❤

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.