miercuri, 17 octombrie 2012

Chec(guguluf) din albusuri, cu de toate

By In bucatarie la Sidy   Posted at  15:58   Prajituri 7 comments


Cu siguranta va raman si voua albusuri in plus ,de la alte retete, pe care le pastrati in congelator...asa este ?
Atunci va invit sa faceti acest minunat chec( guguluf) in care sa adaugati ce aveti voi prin frigider, ramas de la alte dulciuri preparate...



Ingrediente:
pentru blat
10 albusuri
10 linguri zahar
10 linguri faina
5 linguri ulei
1 plic praf de copt cu sofran
pentru umplutura
rahat
stafide
goji
esenta cafea o lingurita
2 linguri cacao
coaja rasa de la o lamaie
fulgi de ciocolata
nuca macinata
nu am trecut cantitatile, puneti cate va este pe plac
pentru glazura
un plic glazura Dr Oetker



Mod de preparare :

Albusurile cu un varf de cutit cu sare le batem bine cu mixerul pina se intaresc bine.Treptat adaugam zaharul, lingura cu lingura si mixam pina se intaresc albusurile din nou.
Adaugam apoi uleiul, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt.Si faina o adaugam lingura cu lingura.



O treime din aluat il punem deoparte si il amestecam cu cacaoa si cu esenta de cafea.
In albusurile spuma adaugam coaja de lamaie si amestecam incet de jos in sus sa le incorporam.
O forma de guguluf sau doua de chec le ungem cu unt si presaram faina peste.
Punem 1/2 din coca alba, peste care presaram rahat dat prin zahar pudra.





Punem peste coca cu cacao peste care presaram stafide si fructele de goji.
In cealalta parte de blat alb adaugam nuca macinata , cam 100 g si o rasturnam peste fructe, o netezim frumos sa acopere toate  cate am asezat in forma.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade, pina se coace , cam 30-40 de minute.Dupa 10 minute reducem focul la 160 de grade.Facem testul cu scobitoarea si daca aceasta iese uscata inseamna ca putem scoate checul din cuptor.




Dupa ce l-am scos din cuptor il lasam sa se odihneasca 10 minute, apoi il rasturnam pe un gratar sa se raceasca.
Pregatim glazura conform instructiunilor de pe pachet , o turnam peste chec si presaram deasupra nuca de cocos.
Dupa ce s-a racit complet, puteti felia checul si sa-l serviti ca atare sau dimineata la cafea.



Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

7 comentarii:

  1. Vaii, ce deliciosenie avem aici...ai facut o combinatie fatala si super buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. O felie vreau si eu:)din acest delicios chec...arata tare bine si sigur e foarte gustos !
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  3. Trebuie sa fie delicios..are tot ce-mi place...super!
    o seara buna...pe curand!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu l-am gustat doar din poze ci chiar l-am facut.
    Este o varianta buna de valorificat albusurile ramase de pe la maioneze, tarte, etc.

    Este un chec bun. Multumim pt. reteta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma bucur mult ca ti-a placut...si mai ales ca ai si facut !
    Te tzuc fata draga !

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.