vineri, 19 octombrie 2012

Cordon Bleu crocant

By Sidonia Toncean   Posted at  09:09   Preparate din carne de porc 9 comments


Cordon Bleu este un snitel vienez făcut din piept de pui, pulpa de porc sau de vitel.
Povestea spune ca pe vremuri, personaje din inalta societate, aveau obiceiul sa se intalneasca intr-un fel de club al gurmanzilor in scopul cultivarii artei de a manca si bea bine.
Ospaturile lor devenisera mai tarziu atat de cunoscute incat aparuse expresia a prepara o reteta "au cordon bleu". Cel mai priceput dintre ei purta un cordon albastru ca semn de recunoastere a cunostiintelor in domeniu. Adica o bucatarie de inalta clasa....



Ingrediente:

8 felii pulpa porc
8 felii sunca
200 g cascaval
2 oua
5 linguri faina
5 linguri pesmet
2 linguri malai
sare
piper
boia
ulei pentru prajit








Mod de preparare:
Pregatim feliile de carne exact ca pentru snitele, adica le batem pentru a se fragezi , dupa care le condimentam cu sare si piper .
Feliem cascavalul si sunca cu o latime de 2 cm.
Suprapunem apoi feliile de sunca cu cele de cascaval, alternativ.





Pregatim  fiecare cordon bleu, punand pe fiecare bucata de carne cate o gramajoara de cascaval cu sunca.Rulam cu grija fiecare cordon bleu ca pe sarmale si apoi il fixam cu scobitori ,daca este nevoie.
Tavalim fiecare rulou prin faina amestecata cu malai si o lingurita de boia, apoi il trecem prin ou batut si la sfarsit il acoperim complet cu pesmet.
Punem uleiul la incins si coacem rulourile bine , pe toate partile, la foc mic.





Servim alaturi de piure de cartofi si salata de ardei copti.
Pofta mare sa aveti !




Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

9 comentarii:

  1. asta-i una din mancarurile favorite ale baiatului meu .

    RăspundețiȘtergere
  2. O idee buna pentru week/end. Delicios.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu de cate ori merg la restaurant, comand cordon-bleu! La tine ma simt rasfatata! Te tzuc!!

    RăspundețiȘtergere
  4. E cam devreme pentru un cordon bleu, dar as manca si eu unul!

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca la tine e prea devreme ,la mine e prea tarziu Mari.........hihihi.
    Tare mult imi place si este ceva timp de cand nu am mai mancat.............mi-ai dat o idee,am sa fac si eu cat de curand.
    Pup cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  6. mi-ai facut o poftaaaa, sigur azi vin la tine la masa!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Soro,stiu ca nu-ti place dar vin cu o observatie;Cordon bleu dupa cum spui si la inceput,este un snitel nu un rulou;deci la cordon -bleu faci un buzunar in piept si pui acolo ce vrei dupa care sigilezi cu scobitoare si mai departe procedeul stiut.Eu am multe "cordoane" facute pe blog dar nu le-ai vazut(cred)
    Daca te superi,poti sterge,pup!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sti cum se spune soro :
      "..cate bordeie, atatea obiceie...".
      Oricum , multzam fain, te tzuc !

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.