O reteta preparata mai demult pe care efectiv am uitat sa o postez pe blog.Toata reteta este din multele retete pregatite de mami meu , care imi amintesc cu drag de copilaria mea....
Ingrediente:
pentru sos
Zarzavatul de la o supa de pui sau alta carne
2 linguri faina
200 ml smantana
patrunjel verde
1 lingurita zahar
zeama de lamaie
o cana mare de supa
o foaie de dafin
3-4 cuisoare
pentru gomboti(galuste)
5-6 chifle sau felii de paine
200 ml lapte
3 linguri gris
2 oua
patrunjel verde tocat
sare, piper
Mod de preparare:
Dupa ce s-a racit zarzavatul din supa , se da pe razatoarea mare. Supa- cam 1/2 litru - se da in clocot cu foaia de dafin si cu cuisoarele.
Faina se amesteca cu putin ulei, intr-o tigaie pusa pe foc si se adauga cana de supa pina se face un sos bun.Se adauga zarzavatul razuit si se amesteca pina da un clocot. Se stinge focul si se adauga smantana , patrunjelul verde tocat, zaharul si zeama de lamaie. Se potriveste gustul de sare si piper.
Gombotii se fac astfel:
Painea se taie cubulete si se opareste cu laptele fierbinte.
Dupa ce s-a racit se adauga celelalte ingrediente.
Cu palmele umede se fac gombotii si se fierb 10 minute in supa sau apa cu vegeta facuta in casa.
Se lasa in apa pina la servire.
Carnea fiarta din supa se frige in unt, apoi se pune pe o farfurie, se adauga gombotii( galustele) din paine si peste sosul vanatoresc.
Pofta mare !
Sidy, ce reteta interesanta! Cred ca e si foarte gustoasa.
RăspundețiȘtergereFoarte interesanta reteta.Dupa cum arata nu poate fi decat ceva bun,bun.
RăspundețiȘtergerePupici!
Alta retetea inedita...delicioasa trebuie sa fie! Pup
RăspundețiȘtergere