marți, 16 octombrie 2012

Salata de conopida cu iaurt

By Sidonia Toncean   Posted at  17:53   Salate 3 comments


Conopida este considerata  un bun aliment anticangerigen, detoxifiant al organismului.
Consumul acestei legume de cel putin trei ori pe saptamana previne anemia si regleaza tensiunea arteriala. Ea este recomandata persoanelor care vor sa slabeasca.
Salata de conopida este un deliciu culinar fiind foarte gustoasa si sanatoasa.




Ingrediente:
1 conopida
2 linguri maioneza de casa
200 ml iaurt degresat
2-3 catei usturoi
patrunjel verde
sare
piper


Mod de preparare:

Conopida o desfacem in buchetele si o punem la fiert in apa cu sare 10-15 minute. Se scurge de zeamă şi se lasă să se răcească.



Se face o maioneza din doua galbenusuri( unul fiert si unul crud) amestecate cu o lingurita de mustar si cu uleiul.
Adaugam doua linguri de maioneza la iaurt si amestecam. Asezonam sosul format.
Usturoiul il cutatam si il pisam apoi il adaugam impreuna cu patrunjelul tocat la sosul format.
Conopida fiarta o tocam marunt apoi o amestecam cu sosul si dam la rece. Mai tarziu dupa ce s-au patruns toate condimentele, gustam si daca e cazul asezonam.






Punem salata intr-un bol si o ornam.
Servim salata alaturi de painea proaspat scoasa din cuptor.
Pofta mare !





Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

3 comentarii:

  1. ador conopida, dar nu m-as fi gandit niciodata sa o combin cu iaurt; cred ca e delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place ca e cu iaurt, mai dietetica putin, dar la gust cred ca e super! Pupici

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.