duminică, 14 octombrie 2012

Saramura de pui

By Sidonia Toncean   Posted at  15:21   Preparate din carne de pui 8 comments


Saramura este un fel de mâncare cu specific românesc, bazat în general pe diferite feluri de carne cu legume.
Saramura de pui este o specialitate din sudul României mai ales, dar asta nu inseamna ca in celelalte parti ale tarii nu se face.
O reteta simpla si gustoasa, cu ingrediente putine si cu rezultat delicios.
De obicei saramura se serveste cu mamaliguta. Dar...se poate servi si altfel...



Ingrediente:

1 pui
2 rosii
2 ardei grasi
1/2 gogosar
1 capatana usturoi
2 ardei iuti
1 morcov
1 ceapa
2 linguri ketchup de casa
2 linguri ulei
patrunjel verde
sare
piper


Mod de preparare:

Curatam puiul, il transam si il spalam bine , apoi il lasam sa se scurga.
Curatam si spalam bine si legumele.
Pulpele le dezosam.
Legumele spalate si bine sterse le punem pe gratar la copt, impreuna cu pulpele dezosate.Jumatate din ardeii iuti ii punem deoparte, numai 1/2 ii coacem.
Prajim bucatile de carne bine pe ambele parti , pina se rumenesc frumos.
Ceapa o lasam intreaga, cealalta 1/2 de ardei iuti si gogosar le taiem felii, la fel si usturoiul si morcovul.
Legumele taiate impreuna cu ceapa,1/2 din usturoi, sare si piper, le punem la fiert.






Rosia si ardeii copti ii curatam de pielita si ii taiem marunt, impreuna cu 4 catei de usturoi.
Carnea bine rumenita o punem intr-un vas termorezistent, adaugam sosul lasat pe gratar , precum si rosiile, ardeii si usturoiul taiate marunt.
Zeama fiarta cu morcovii o punem pete carnea rumenita , impreuna cu rosiile, ardeii , patrunjeleul verde si usturoiul taiate marunt.







Stiu ca veti spune ca adevarata saramura se serveste cu mamaliguta. Dar...eu am ales pilaful de orez cu patrunjel verde , servit alaturi de salata verde. O minunatie !
Farfuriile nu mai aveau nevoie de spalat dupa stersul cu paine.
Pofta mare !



Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

8 comentarii:

  1. Ai tigaie grill Delimano! Inseamna ca esti o norocoasa, ca si mine ;-) Iar o portie de saramura nu refuz niciodata! Te tzuc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da Liana...sunt minunate toate vasele Delimano !!! Nu degeaba ai castigat tu concursul si acum te admir in reclame....
    Sunt uluitoare !!!!Si grill-ul si oalele si tigaile....MI-NU-NA-TE !!!
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  3. Paula sa sti ca e intr-adevar buna....Incearca !
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca era peste atunci era musai mamaliga, dar pentru pui combinatia este super. Imi place si asi servi cu mare drag. Te tzuc si eu draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  5. Puisorul asta trebuie sa-l prepar si eu pentru sotul meu,amator de saramuri!:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte buna dar eu nu inteleg niciodata ce inseamna saramura,tot aud in stanga dreapta ma rog eu imi inchipui ca i un fel de mujdei,Sidonia e suuuuper ,felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Saramura este zeama aia condimentata si cu ardei iute care se pune peste carnea fripta....
      Te tzuc Geta draga...

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.