luni, 1 octombrie 2012

Tort cu menta

By In bucatarie la Sidy   Posted at  09:21   Torturi 6 comments

Nu cu mult timp in urma am primit invitatia de a participa la campania natională “Îmbogăteste aromele toamnei!”lansata de Dr. Oetker. Bineinteles ca am acceptat cu mare placere. Pe aceasta cale doresc sa le multumesc mult de tot doamnelor Liana Toma si Roxana Lupu pentru aceasta invitatie.
"În perioada 20 august – 31 octombrie Dr. Oetker demarează Campania natională “Îmbogăteste aromele toamnei!”.Toată lumea este invitată să prăjiturească împreună cu cei dragi, aromând dulciurile preparate cu cele 7 esente Dr. Oetker: Rom, Vanilie, Migdale, Cafea, Portocale, Lămâie si Mentă.
Tu esti invitatul nostru special, într-un concurs care se adresează bloggerilor si jurnalistilor.
Bloggerii/Jurnalistii care distribuie experienta prăjituritului si pe contul lor de Facebook vor fi premiati – primele 5 cele mai votate povesti/postări (un Share echivalează cu 5 Like-uri), primind un aparat pentru tarte.
Dr. Oetker România îti urează mult succes!"spune mesajul lor....
Asa ca...daca va place tortul meu , va astept pe pagina mea de Facebook !



Ingrediente:
Pentru blat:
5 ouă
200 g zahăr
1 plic Zahăr vanilinat Dr. Oetker
125 ml ulei
125 ml apă
220 g făină
30 g Cacao Dr. Oetker
1 plic Praf de copt cu şofran Dr. Oetker

Pentru cremă:
500 ml smântână dulce( frisca)
30 g zahăr pudră
2 linguriţe Cacao Dr. Oetker
2 linguriţe Esentă de mentă Dr. Oetker.

Pentru decor:
1 plic Spumă pentru deserturi cu gust de frişcă Dr. Oetker
150 ml lapte rece
câţiva fulgi de ciocolată
câteva foi de mentă

Pentru sirop
100 ml apă
100 g zahăr
10 g Cacao Dr. Oetker
1 linguriţă Esenţă de cafea Dr. Oetker




Mod de preparare:
Esentele de la Dr. Oetker sunt acum în sticlute mai mari si au o aromă intensă care se mentine si după coacere. Pe lângă deja clasicele esente de Rom, Vanilie, Migdale si Cafea, Dr. Oetker îti oferă si 3 esente cu extract natural de Portocale, Lămâie si Mentă. Cu oricare dintre aceste esente poti să îmbogătesti după gustul tău si al celor dragi ,orice îți propui să prăjituresti. 
Dr. Oetker îti oferă sansa de a câstiga o bucătărie nouă. Cu doar 3 esente de 38 de ml. Cumpărate de la Dr. Oetker, poți să te înscrii în promotie, trimitând numărul bonului fiscal online, pe www.oetker.ro, sau prin sms la 1878. Poti astfel câstiga un voucher de 3000 de euro pentru utilarea bucătăriei tale, aparate pentru tarte sau multe alte ustensile de prăjiturit.
Nu uita să  intri pe site-ul http://www.promotii-oetker.ro/esente2012, unde te poti înscrie în campania națională de Esențe Dr. Oetker, îti poti alege reteta preferată din retetarul Dr. Oetker pregătit special pentru tine, sau poti participa la un miniconcurs cu premii.
Eu zic ca am vorbit destul, asa ca ne putem apuca de munca.....
Din retetarul dat de Dr Oetker, am ales sa fac Tort cu menta , un tort plin de savoare, racoros , numai bun pentru caldura de afara.
Am primit ingredientele necesare prepararii retetei de la cei de la Dr Oetker si eu m-am apucat de lucru.
Am separat albusurile de galbenusuri.Galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat le-am batut bine cu mixerul pina s-au albit apoi am adaugat putin cate putin apa si uleiul, ca la maioneza aproape.
Faina , cacaoa si praful de copt le-am amestecat bine , apoi le-am presarat peste galbenusurile mixate, putin cate putin pina am incorporat toata faina.Omogenizam.
Albusurile le batem cu putina sare apoi ,cu grija le incorporam in blatul cu cacao.
O forma de tort cu pereti detasabili o ungem cu unt si o presaram cu faina.In ea vom rasturna blatul de tort si il vom pune la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade , aproximativ 45 de minute.Facem proba cu scobitoarea si daca aceasta iese curata, scoatem blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma.






Cu smantana de gatit trimisa de Dr Oetker nu am mai lucrat pina acum, sa fac frisca din ea.Am batut-o bine cu mixerul vreo 15 minute, dar de ingrosat...nici gand.Totusi am incercat sa fac cum scrie in retetar si am adaugat zaharul pudra, cacaoa si esenta de menta...avea o aroma minunata dar crema mea era lichida. Totusi am pus-o 30 minute la frigider , poate se va intari. Vise !!!Am cautat prin sertarul meu plin cu condimente si alte cele necesare bucatariei si am gasit un plic cu Crema Caramel de la Dr Oetker.Mi-am spus ca acesta trebuie sa fie salvarea cremei mele.Si asa a fost...am adaugat in smantina crema caramel fara altceva, am mixat-o pina s-a intarit si am dat-o la rece.Asa ca va sfatuiesc sa folositi frisca la crema, daca vreti sa faceti minunatul tort, sau o smantana pe care o cunoasteti ca se va face frisca.
Taiem blatul racit in trei foi , apoi il insiropam cu siropul facut din apa pusa la fiert cu zaharul , la care am adaugat apoi cacaoa si esenta de cafea( l-am lasat la racit bineinteles).
Pe blatul pe care l-am ales pentru tort asezam prima foaie de tort si o insiropam bine apoi punem 1/3 din crema.Peste asezam a doua foaie , o insiropam si pe aceasta si asezam 1/3 crema si deasupra asezam a treia foaie de tort pe care o insiropam. Cu crema ramasa ungem marginea  si suprafata tortului.Dupa ce este gata umplut tortul, il dam o ora la rece la frigider.
Preparam frisca asa cum scrie pe plicul cu Spuma cu gust de frisca Dr Oetker , dupa care ornam tortul cu frisca, fulgi de cacao si foi de menta.






Dam tortul gata ornat la rece pentru cateva ore.Eu l-am lasat pina a doua zi cand l-am taiat intr-un cadru festiv. A fost ziua de nastere a maicutei mele dragi, careia i-am dedicat acest savuros tort.
Incercati sa il preparati si nu veti regreta, are un gust minunat.....!
Pofta mare !



Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

6 comentarii:

  1. Servesc imediat o feliuta.Imi place mult.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce tort frumos draga Sidy!

    Sa traiasca mama ta multi ani cu sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumos tort!
    La multi ani cu sanatate si toate cele bune scumpei tale mame!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc de invitatie la tort;delicios!!
    Am primit si eu asemenea invitatie dar nu am luat-o in serios;nu-i bai,cu alta ocazie!!
    pup si bafta!!

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.