miercuri, 28 noiembrie 2012

Prajitura cu crema de vanilie si fructe

By Sidy   Posted at  15:15   Prajituri 7 comments

Intr-una din zile , fiind pe blogul lui Paradis( Bucataria Paradis) am gasit o prajitura minunata cu fructe...
Si cum avea si crema de vanilie in ea, nu am rezistat prea mult si ....m-am apucat de lucru.
Sper sa nu te superi draga mea prietena, ca nu am respectat cu strictete reteta, dar...asa sunt eu si tu o stii...
Iti multumesc inca o data pentru ideea acestei retete !
Da fapt, toate retetele tale sunt deosebite....



Ingrediente:

pentru blat
6 oua
7 linguri zahar
5 linguri faina
2 linguri cacao
2 linguri apa
1 pliculet praf de copt

pentru crema
5 galbenusuri
175 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
400 ml lapte
20 g gelatina
250 ml frisca
1 compot ananas
3 mandarine
1 banana
1 ciorchine strugure
50 g unt

pentru ornat
100 g granule de ciocolata
1 lingura cacao(optional)




Mod de preparare:
Blatul nu l-am facut asa cum il face Simona ci l-am facut asa cum il fac eu de multi ani si nu-mi da gres niciodata.(asta nu inseamna ca al ei nu ar iesi bine....)
Separam galbenusurile de albusuri.
Faina o cernem impreuna cu praful de copt si cacaoa.
Galbenusurile le mixam bine cu zaharul, pina se albesc.
Albusurile le batem spuma cu un varf de cutit de sare.
Peste galbenusuri adaugam pe rind faina cernuta si amestecata, putin cate putin pina se omogenizeaza bine.
Adaugam apoi jumatate din albusurile batute spuma, amestecam cu grija , apoi adaugam si cealalta jumatate de albusuri si amestecam in continuare.
Cand compozitia s-a omogenizat bine, o turnam intr-o tava cu hartie de copt, unsa cu unt si o dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade, sa se coaca.




Dupa 40 de minute facem proba cu scobitoarea si daca iese uscata, inseamna ca blatul este copt.Daca nu, il mai lasam cateva minute sa se coaca.
Pregatim crema din galbenusuri, zahar si zahar vanilat amestecate bine pina se albesc.Adaugam laptele caldut si amestecam pe bain-marie sau in oala de lapte cu pereti dubli( asa am facut eu) pina se ingroasa crema.O lasam sa se odihneasca 10 minute, luata de pe foc.
Gelatina o inmuiem in putin suc de ananas, atat cat sa treaca peste gelatina.O lasam asa vreo 10 minute , apoi o turnam in crema si amestecam bine sa se omogenizeze.
Acoperim cu o folie transparenta si o dam la rece.
Frisca o batem bine si apoi o amestecam cu 1/3 din crema racita complet.Dam la rece.
In celelalte 2/3 de crema adaugam 50 g unt la temperatura camerei, omogenizam.




Tava in care am copt blatul o tapetam cu folie transparenta si presaram granulele de ciocolata apoi cele 2/3 din crema.
Fructele felii sau maruntite le punem amestecate peste crema apoi turnam crema amestecata cu frisca.
Deasupra punem blatul pe care il insiropam cu siropul de ananas.Il presam usor cu mana, acoperim cu capetele de folie si dam la rece pina a doua zi, cand rasturnam prajitura cu susul in jos pe un platou de servire.
Pentru ca granulele de ciocolata nu au fost uniform repartizate, am presarat putina cacao deasupra, apoi am portionat prajitura cu un cutit bine ascutit pe care l-am inmuiat mereu in apa.
Este o prajitura deosebit de gustoasa ,care ne-a placut foarte mult.






Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

7 comentarii:

  1. O prajitura plina de fructe, foarte buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ti-a iesit minunata!Ma bucur ca v-a placut! E tare delicioasa si plina de arome❤..stiu ca am gustat si eu marginele ei cînd am taiat-o! :).pup.O zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  3. arata tare bine...cred ca e si foarte buna .....

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna prajiturica,aromata si cremoasa!!!
    Pup draga mea!!

    RăspundețiȘtergere
  5. ioiiiii Sidy .. Ce maini minunate ai ♥♥♥♥ Mama ce as vrea si eu o bucatica... xand ma gandesc ca in 5 minute as putea fi in fata casei tale... :))))))))))))))))))))
    Pupici draga mea !!!! :*:*:*:*

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.