Nu cred ca nu ati patit-o si voi, vreodata....
Aveati chef de ceva dulce, cat mai repede posibil.
Asa ca m-am uitat prin frigider ce am si a iesit aceasta minunatie de prajitura, numai buna de gustat sau de pus la pachetel.
Si cum ma si pregateam de drum, au fost numai bune.
Ingrediente
800 g aluat foietaj
4 gutui
9 smochine
100 g zahar brun
5-6 cuisoare
1 zahar vanilat
5o ml ulei
un ou- pentru uns
Mod de preparare:
Curatam de coaja gutuile si smochinele apoi le taiem cubulete.
Intr-un vas punem zaharul la caramelizat si adaugam apoi smochinele si gutuile, amestecam bine sa se omogenizeze cu zaharul caramel.Daca fructele nu lasa destul suc adaugam 1-2 linguri apa, dar numai daca este necesar.
Cuisoarele le maruntim intr-un mojar , apoi le adaugam la fructele care fierb, impreuna cu zaharul vanilat.
Foile de aluat, decongelate inainte, le intindem si le taiem patratele, in care punem cate o lingura cu pasta de fructe.
Indoim aluatul in doua, in forma de triunghi si cu furculita apasam pe marginea lui sa se lipeasca.
Batem bine oul si cu ajutorul unei pensule il intindem deasupra trigoanelor.
Punem trigoanele in tava pe hartia de copt si dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru aproximativ 30 de minute , pina se rumenesc trigoanele.
Servim trigoanele calde sau reci dupa bunul plac al fiecareia.
Pofta mare !
Rapid si foarte gustos! Si aratos!
RăspundețiȘtergereBag sama ca ai smochin in curte!Un adevarat dulce de toamna.Pupu-te!
RăspundețiȘtergereCe bun trebuie sa fie cu asa o combinatie. O saptamana frumoasa!
RăspundețiȘtergereBineinteles ca am smochin in curte...ca la noi in piata nu gasesti asa ceva.
RăspundețiȘtergereSa stiti ca a fost un deliciu ce a disparut repede, repede.....
Ce bune trebuie sa fi sot..iaammmmiiii!!! imi plac smochinele, dar si gutuile!
RăspundețiȘtergereCred ca e grozav de buna combinatia! Fur si eu cateva! Pupici
RăspundețiȘtergereSuper idee ai avut cu aceste trigoane draga Sidy! :)
RăspundețiȘtergerePupici
Super....
RăspundețiȘtergere