Si pentru ca mi-am propus sarbatori cu meniu sanatos si gustos, cu retete simple si rapide, am facut aceste briose din faina de secara , umplute cu branza.
Cu un strop de pasiune si cu dorinta de a încerca lucruri noi, oricine poate găti usor si savuros!
Ingrediente:
Pentru briose
250 g faina intergrala de secara
100 g masline fara samburi
2 oua
250 ml lapte caldut
75 ml ulei de masline
1 praf de copt
1 lingura smantana degresata
Pentru umplutura
100 g crema de branza
100 g branza de vaci degresata
100 ml smantana degresata
marar verde
Mod de preparare:
Amestecam faina cu praful de copt.
Ouale cu uleiul, le batem bine, intr-un bol.
Adaugam laptele caldut si apoi treptat, faina.
Maslinele le feliem subtire si le adaugam la aluat.
Ungem formele de briose din hartie cu putin unt apoi turnam aluatul in forme si dam la cuptorul incalzit la 160 de grade C pentru aproximativ o jumatate de ora.
Facem testul cu scobitoarea si daca sunt gata coapte, le scoatem din cuptor.
Va vor iesi 15 briose.
Le lasam sa se raceasca in forme.
Amestecam bine ingredientele umpluturii sa se omogenizeze.
Dupa ce s-au racit briosele, le taiem in doua pe orizontal si le umplem cu branza, apoi peste punem cealalta jumatate de briosa .
Ornam dupa preferinta.
Un aperitiv usor si gustaos care sper sa va faca placere.
Pofta mare !
Craciun fericit cu multa sanatate si bucurii ! :)
RăspundețiȘtergereCraciun fericit alaturi de cei dragi!
RăspundețiȘtergereCe dragut ai ornat! Foarte gustoase briosele tale! Sarbatori fericite, Sidy!
RăspundețiȘtergereCraciun fericit!
RăspundețiȘtergere