duminică, 9 decembrie 2012

Friptura de curcan in vin cu piure de cartofi si chutney de merisoare in vase Zepter

By Sidy   Posted at  15:38   Preparate din carne de curcan 7 comments


Mai este doar putin pana la Craciun. Si voi face meniul ,pe baza de carne din curcan.
Asa ca am preparat acum, sa vad cum iese, curcan in sos de vin , care este cea mai gustoasa friptura pe care am mancat-o pana acum.Si am preparato in vasele Zepter , fara pic de grasime.
Foarte gustos , dar mai ales sanatos....



Ingrediente:


800 g carne de curcan
300 ml vin
3-4 linguri sos Worcester
200 g merisoare
20 g unt
un varf cutit ardei iute macinat
1 lingurita  rasa piper macinat
2-3 linguri miere
1 lingurita vegeta bio
2-3 linguri zeama de grephfruit rosu

Mod de preparare:

Carnea de curcan o dezosam si ii indepartam pielita, apoi o facem cu piper si cu vegeta bio. Adaugam 2 linguri de sos Worcester, apoi dam carnea la rece pentru cel putin o ora.


Intre timp preparam chutney-ul de merisoare.Punem intr-un vas Zepter foarte putin unt si asteptam sa se topeasca, apoi adaugam merisoarele,mierea, piperul, ardeiul iute si la sfarsit vinul (150 ml). Amestecam si acoperim apoi, lasand sa fiarba la foc mic aproximativ 15 minute.Din vinul la fierbere se prepara o reductie de vin ,apoi marim focul si se fierbe  pana lichidul capata consistenta unui siropAdaugam zeama de grephfruit si  gata chutney-ul...





Punem vasul Zepter pe plita, gol, si il lasam sa se incalzeasca la o intensitate medie.Dupa 3-5 minute il verificam daca este incalzit, punand cateva picaturi de apa pe vas. Daca picaturile se imprastie pe fundul vasului in forma de perle, putem pune in vas carnea  nesarata .Reducem focul la cat de mic se poate.
La inceput carnea se va lipi de fund, dar daca o lasati sa se rumeneasca , dupa 2-3 minute, se desprinde singura, deoarece i s-au inchis porii,Dupa aceea , puteti sa intoarceti carnea si sa o frigeti pe toate partile.




Adaugam vinul ramas si lasam sa dea in clocot la foc potrivit, cam 15-20 de minute, apoi stingem focul si lasam vasul Zepter pe plita cu inductie.( ea continua sa fie calda)
Cand toate sunt gata preparate , servim friptura alaturi de piureul de cartofi si chutney-ul de merisoare.Eu am presarat si cateva bobite de rodie.


Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

7 comentarii:

  1. ce delicatesa ai pregatit tu Sidy aici? super bun si aromat, imi place

    RăspundețiȘtergere
  2. delicioasa fripturica!!! pot veni la masa???plizzz

    RăspundețiȘtergere
  3. Sidy, tare bine arata mancarea pregatita de tine,ma gindesc ca Vali deja este vindecat si rasfatat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Tu Sidy draga,tare bine arata friptura ta!Foarte Bun! Tzuc

    RăspundețiȘtergere
  5. Tare te rasfeti cu carne de curcan, imi place mult de tot si mie ;-) Si chutney tb sa fie delicios. Ai folosit vin alb? Te tzuc :*

    RăspundețiȘtergere
  6. ....cred ca trebuie sa fie tare buna fripturica asta....

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.