Ne-am obisnuit cu painea alba, pufoasa, proaspata. Dar cat de mult dauneaza sanatatii! Nutritionistii sustin superioritatea painii cu tarate fata de cea alba, ultima continand de trei ori mai putine vitamine, iar magneziu, calciu si fosfor de cinci ori mai putin decat cea de tarate. in plus, aportul caloric al taratelor e scazut, adica nu ingrasa. Si cum nevoia il obliga pe om la multe restrictii.... am facut paine cu tarate, din mai multe motive...
Ingrediente:
300 ml apa
1 lingurita sare
2 linguri ulei de masline
500 g faina alba(4 masuri)
140 g (1 masura) tarate
7 g drojdie uscata
2 lingurite zahar
oregano
seminte de in
masurile sunt cele din dotarea masinii
Mod de preparare:
Punem in masina de paine toate ingredientele in ordinea in care le-am scris , mai putin semintele si oregano.
Programam masina pe programul FRENCH si o lasam sa-si faca programul .
In momentul cand se aud semnalele acustice, adaugam semintele de in si oregano si lasam masina sa-si faca programul mai departe .
Nu peste mult timp, veti simti minunata mireasma a painii proaspat coapte....
Oare este cineva care poate rezista miresmei de paine calda, proaspat scoasa din cuptor ?
Pofta mare !
Draga Sidy vin la tine in vizita sa-ti urez din suflet Sarbatori Fericite alaturi de familie si cei dragi voua! Toate cele bune, te pup cu drag! <3
RăspundețiȘtergere