miercuri, 19 decembrie 2012

Prajitura cu piure de castane

By Sidy   Posted at  07:43   Prajituri 7 comments

Piure-ul de castane este preferatul meu.Cu el am facut o prajitura simpla dar foarte gustoasa, un pandispan umplut cu pireu de castane. Este o prăjitură care vă va răsfăţa , foarte fina si gustoasa,perfecta pentru momentele in care va strangeti toti membrii familiei, intr-o duminica, de exemplu....



Ingrediente:


pentru blat
5 oua
6 linguri cu varf faina
6 linguri zahar
2 linguri apa
1 plic praf de copt
1 lingura rasa ness
pentru crema
200 ml frisca
1 plic zahar vanilat
400 g piure de castane
pentru sirop
150 ml apa
3 linguri pline cu zahar
esenta de rom
pentru glazura
6 linguri cacao
6 linguri zahar praf
3 linguri ulei
3 linguri apa fierbinte

Mod de preparare :


Facem blatul de pandispan din 5 galbenusuri frecate bine cu apa( amestecata cu ness-ul) si cu cele 6 linguri cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute.
Albusurile cu un praf de sare le batem bine ,bine.
La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam toata faina. Adaugam 1/2 din albusurile batute spuma, le amestecam cu grija cu o lingura, invartind de sus in jos pina se omogenizeaza albusurile cu galbenusurile , apoi adaugam cealalta 1/2 de albusuri si procedam la fel.
Intr-o tava 25 cm X 35 cm, unsa cu unt si tapetata cu  hartie de copt (faina) turnam pandispanul cremos si il nivelam cu o lingura.
Il dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C pina se coace blatul. Incercam daca e copt cu proba scobitorii.Scoatem apoi blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma, apoi il penem pe un gratar si il taiem orizontal in doua.




Frisca o batem bine cu mixerul apoi o amestecam cu piureul de castane si obtinem astfel crema.
Facem siropul punand la fiert apa cu zaharul. Cand da in clocot luam de pe foc si lasam siropul sa se raceasca.Cand e rece adaugam esenta de rom.
Dupa ce s-a racit asezam primul blat pe un platou si il insiropam bine, punem crema , deasupra al doilea al doilea blat. Il insiropam si pe acesta.



Deasupra asezam glazura dupa ce am amestecat bine toate ingredientele, pina se topeste zaharul.
Punem prajitura la rece pentru cateva ore , apoi o putem portiona.



Pofta mare !


Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

7 comentarii:

  1. Mie imi plac prajiturile care se fac usor, dar si cele cu piure de castane, sunt deosebite ;) Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte fina prajitura ta! Nu am incercat inca piureul de castane, trebuie sa fie bun.

    RăspundețiȘtergere
  3. tu stii ca mie imi place pireul de castane!....tare buna prajitura!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si mie imi place pireul de castane, asa ca fug la tine sa mai prind o bucata! Pupik!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu pot sa refuz asa o bunatate cu piure de castane ;-)

    RăspundețiȘtergere
  6. COn esta receta, después de un año siguiendo tu blog y tu el mío quería agradecerte tu amistad y darte un abrazo en estas Navidades. Felicidades.

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.