Chiar dacă friptura de porc este preferata românilor ii putem surprinde pe cei dragi şi cu altfel de preparate aromate, fragede, deosebite şi elegante ca si acest "buzdugan " pe care l-am descoperit intr-o E-book.
Ingrediente :
1 kg pulpa de porc
5-6 cuisoare
200 ml vin aromat
sare
piper
ulei de masline
pentru sos:
1 borcanel dulceata de afine
3 linguri sos Worcester
1 lingurita chilli
1 lingurita boia iute
Mod de preparare:
Bucata de pulpa incercam sa o strangem cu ajutorul atei alimentare , rotund, dandu-i o forma de buzdugan.Apoi o condimentam si o intepam cu cuisoare.In reteta sunt vreo 20-30 de cuisoare care ii dau intr-adevar aspectul de buzdugan ,dar m-am temut ca va avea un gust prea puternic de cuisoare, asa ca eu am folosit mai putine.
Intr-un vas termorezistent stropit cu putin ulei de masline, asezam bucata de carne condimentata, turnam o parte din vin si dam friptura la cuptor la foc moderat o ora si jumatate.
Daca este cazul mai adaugam cate putin vin.
Cand carnea este bine patrunsa o ungem cu sosul facut din dulceata, sosul Worcester, chilli si boia.Dupa ce am unso pe toate partile , o mai lasam cam 20-30 de minute la cuptor.
Cand "buzduganul" este copt bine , il feliem si il servim alaturi de piure de cartofi si sos din belsug.Daca vi se pare ca sosul este prea gros, puteti sa-i adaugati putin vin.
Pofta mare !
Avand in vedere ca e pranz acum, eu ma servesc cu o portie generoasa!
RăspundețiȘtergereBun e "buzduganul" asta! Imi place combinatia de carne cu sos de fructe!
RăspundețiȘtergereVin si eu la masa, arata delicios! Pup cu drag!
RăspundețiȘtergereMmmm...ce bunatate!
RăspundețiȘtergere