vineri, 25 ianuarie 2013

Tort aperitiv in trei culori

By Sidy   Posted at  13:58   Aperitive 4 comments

Un tort sarat care are o cantitate mai mare de umplutura ce merge de minune linga un pahar de tarie sau un vin bun. Cel mai bine , acest tort se asambleaza cu o zi inainte si se lasa in frigider pina a doua zi cand se orneaza pentru a fi servit.






Ingrediente :


aluatul portocaliu
2 oua
2 linguri ulei
1 lingura smantana
2 linguri faina
1/3 lingurita praf de copt
2 linguri pasta de gogosari
sare
aluatul galben
2 oua
2 linguri ulei
1 lingura smantana
2 linguri faina
1/3 lingurita praf de copt
4 linguri cas de oaie ras
  aluatul verde
2 oua
2 linguri ulei
1 lingura smantana
2 linguri faina
1/3 praf de copt
2 linguri spanac fiert si tocat
sare
Crema :
200 g cascaval
5 linguri maioneza
3 catei usturoi
1/2 legatura marar verde
1/2 legatura patrunjel verde
sare
piper




Mod de preparare:

 Preparam cele trei blaturi, deodata, in trei boluri diferite.Dupa cum se observa difera doar ingredientul care va da culoare aluatului.De fapt eu am mai facut o rulada tricolora, la fel :

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/06/rulada-aperitiv-tricolora.html
dupa reteta Sarei de la Culorile din farfurie.....
Prima data separam cele doua albusuri de galbenusuri si le batem spuma dupa ce am adaugat putina sare.
Galbenusurile le frecam bine cu uleiul, smantana, faina cernuta impreuna cu praful de copt si in fiecare bol, adaugam separat ingredientul ce ii va da culoarea.Amestecam apoi cu albusurile batute spuma.
Coacem fiecare blat separat in forma de tort unsa cu unt si presarata cu faina. Dupa ce s-au copt blaturile, le lasam sa se raceasca.







 Preparam crema:amestecam cele 200 g de cascaval cu maioneza si cu usturoiul pisat, apoi adaugam verdeata tocata marunt. Amestecam compozitia sa se omogenizeze si o condimentam dupa gust.



Trecem la asamblarea tortului.
Asezam pe platoul de servire blatul portocaliu peste care punem 1/3 din crema, asezam apoi blatul cu branza , 1/3 crema si deasupra blatul verde. Pe margini ungem cu 1/3 din crema ramasa, dupa care trecem la ornarea lui, dupa bunul plac. 
Eu l-am ornat cu branza, morcovi, masline taiate si ridichi. 
Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

4 comentarii:

  1. Imi plac tare mult torturile aperitiv, sunt foarte gustoase si al tau la fel ;-) te tzuc :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Superb, minunat.... felicitari! Ma bucur ca ti-a placut! Te sarut cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. Perfect pentru musafirii mei!:)
    Frumos !
    Weekend linistit!

    RăspundețiȘtergere
  4. me gusta, lo voy a preparar pronto. un abrazo

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.