miercuri, 6 februarie 2013

Medalion de vitel cu piper rosu in sos de portocale( Zepter)

By Sidy   Posted at  12:25   Preparate din carne de vitel 6 comments

Pentru sarbatorile de iarna m-am hotarat sa fac ceva special, sanatos si gustos, asa ca am decis sa incerc acest medalion dupa o reteta elvetiana. A iesit ceva delicios.



Ingrediente:


600 g muschiulet de vitel
50 g unt
2 lingurite piper rosu boabe
100 ml suc proaspat de portocale
coaja de la o portocala
1 portocala felii
200 ml supa de carne
sare

Mod de preparare:



Portionam muschiuletul ( medalioanele)in felii de 1 cm .Punem vasul Zepter pe plita, gol, si il lasam sa se incalzeasca la o intensitate medie.Dupa 3-5 minute il verificam daca este incalzit, punand cateva picaturi de apa pe vas. Daca picaturile se imprastie pe fundul vasului in forma de perle, putem pune in vas carnea  nesarata .Reducem focul la cat de mic se poate si adaugam carnea.
La inceput carnea se va lipi de fund, dar daca o lasati sa se rumeneasca , dupa 2-3 minute, se desprinde singura, deoarece i s-au inchis porii,Dupa aceea , puteti sa intoarceti carnea si sa o frigeti pe toate partile.
Scoatem medalioanele si le pastram la cald.



In aceeasi tigaie punem untul,piperul, sucul de portocale, supa si lasam sa fiarba pina scade putin..
Daca vrem ca sosul sa fie mai fin si mai cremos mai putem adauga cateva cubulete de unt.
Adaugam coaja de portocala taiata julien sau razuita si o tinem la foc mic pina mai scade putin si avem consistenta dorita.
Medalioanele de vitel le punem din nou in vas si le lasam sa dea in clocot 20 de minute , la foc mic pina sunt bine patrunse.



Am ales sa servesc medalioanele cu orez cu legume si am ornat cu feliile de portocala care se vor servi in loc de muraturi.
Pofta mare sa aveti !





Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

6 comentarii:

  1. O combinatie inedita!
    Sint sigura ca e delicioasa.
    Ii pun o stea sa marchez reteta ca sa pot reveni la ea cindva.
    P.S. Reteta merita cinci stele, eu doar am marcat-o prin steluta mea. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Delicatesa! Trebuie sa fie foarte buna carnea asta! Imi place piperul rosu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sidy, arata demential! O combinatie senzationala!

    RăspundețiȘtergere
  4. V-a placut? Atunci e bine! Eu una m-am lecuit de experimente pe pielea lui Alex. Arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bunatate ai facut tu aici,si ce pacat ca eu sunt la regim.Dar scap eu, si fac si eu.
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.