duminică, 10 februarie 2013

Pui indian Korma

By Sidy   Posted at  16:27   Preparate din carne de pui 7 comments


Puiul Korma este o reteta indiana , ce s-a preparat la inceput din carne de miel, dar prin diversificare se face acum din carne de pui.Si daca este si din pui de la tara, de casa, este si mai buna.
Korma este un tip de sos curry bogat, ce are ca ingredient de bază nuca de cocos.
Carnea este prăjită la foc puternic şi apoi gătită la temperatură redusă. În mod tradiţional, orice fel de mâncare în care legumele sunt înabuşite în apă, supă şi iaurt sau smântână, poartă denumirea de korma.





Ingrediente:


Un pui de casa-mai putin pieptul
2-3 cm radacina ghimbir
un varf cutit ghimbir pudra Kotany
150 ml iaurt degresat
1 ceapa mica tocata marunt
2 catei usturoi
2 ardei iuti mari
1 lingurita chili iute Kotany
1/2 ardei rosu kapia
2 linguri ulei de masline
450 g ceapa taiata felii
1 lingurita rasa coriandru macinat
1/2 lingurita rasa piper alb  Kotany
1 lingurita curcuma(turmenic)
250 ml  supa de carne calda
75 g nuca cocos
1 ligurita rasa sare de mare
zeama de la o lamaie





Mod de preparare:

Transam puiul si il curatam de pielita si de grasime, apoi il punem intr-un vas la rece in iaurtul amestecat cu ghimbirul curatat si ras si cu cel pudra.Lasam puiul la marinat macar doua ore.Ideal ar fi sa il lasam de seara pina dimineata.
Ceapa mica, usturoiul, ardeii si 5o ml supa se pun in blender si se mixeaza bine.Golim amestecul intr-un bol si-l dam deoparte.
Cele 450 g de ceapa taiate julien se pun intr-o tigaie nonaderenta cu doua linguri cu apa si o sotam bine pina isi schimba putin culoarea(galben-maronie), apoi cu o lingura cu gauri o scoatem si o punem deoparte.




In aceeasi tigaie punem uleiul, curcuma, piperul si coriandrul, agitam tigaia si adaugam apoi puiul cu marinada de iaurt cu ghimbir.
Marim focul aproape de iute , cam 10 minute , amestecand din cand in cand.Adaugam pasta din blender si dam focul mai mic , apoi adaugam supa si nuca de cocos.Lasam sa dea in clocot.






Adaugam ceapa sotata si dam focul la mic , acoperim cu un capac si lasam sa fiarba carnea cam o ora. Fiind pui de casa fierbe mai greu.
Cand puiul este gata, stingem focul si turnam zeama de lamaie, apoi servim cu orez cu legume.
Pofta mare sa aveti !




PS. dupa o idee a lui Mircea Georgescu.


Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

7 comentarii:

  1. Mmmm, arome puternice, indraznete!
    Se simte pina la Braila mirosul imbietor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat de aromat trebuie sa fie!!Arata tare bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. cred ca e delicios!!! o seara placuta! te tzuc!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca e cu pui de casa, e foarte gustos! Si ce arome!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt sigura ca e foarte bun, mai ales ca e pui de curte. Dar parca ar fi cam prea aromat, pentru gustul meu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cu pui de casa?..................pai ce poate fi mai bun decat aceasta bunaciune?
    Pup cu drag si seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  7. vai ce pofta mi-ai facut!!! super reteta ai ales!

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.