"De orice se poate lipsi romanul, dar de mancare niciodata.Itinerarul gastronomic, o data stabilit,va fi urmat cu religiozitate...
Nu foamea este motto-ul , ci pofta , cu valente pantagruelic-enciclopediste " ...spune Dan-Silviu Boerescu in cartea sa Mancaruri de altadata ,carte din care am selectionat si eu aceasta delicioasa mancare cu pui.
Ingrediente:
1 kg carne pui de casa
50 g unt
2-3 linguri ulei de masline
200 ml vin alb
50 ml coniac
200 ml smantana
2 galbenusuri
patrunjel verde
piper negru Kotany
sare
Mod de preparare:
Carnea de pui transata in bucati potrivite, spalata si stearsa cu un servet de hartie , se pune la rumenit intr-o tava, dupa ce le-am asezonat.Il rumenim pe toate partile, apoi il scoatem din tigaie , rasturnam uleiul si il inlocuim cu unt , pe care il lasam sa se topeasca.
Adaugam iar bucatile de pui , turnam deasupra vinul si coniaculsi lasam sa fiarba cam o ora daca este pui de casa.Daca mai este nevoie adaugam putina supa de pui.
Dupa ce puiul este gata , adaugam 150 ml smantana si lasam sa dea cateva clocote la foc domol.
Galbenusurile le batem bine cu smantana ramasa si le turnam peste puiul cu smantana.
Amestecam repede si nu mai lasam sa fiarba.
Deasupra presaram patrunjel verde tocat.
Preparam mamaliguta , alaturi de care vom servi puiul.
Pofta mare sa aveti !
Eu am pofta mare, pot sa vin?
RăspundețiȘtergereSidy, cred ca chiar azi o sa o execut! Arata foarte..."pofticios" si sunt sigura ca e super gustoasa. Multumesc pentru reteta! Deja mi-e foame!
RăspundețiȘtergereImi imaginez ce gust bun are puiul asta inabusit in unt, vin si coniac! Chiar cautam o reteta de pui cu smantana!
RăspundețiȘtergereDaca este pasare crescuta la curte,stiu ce gust grozav ii da mancarii!
RăspundețiȘtergereO bucatica as gusta si eu. Merge foarte bine cu mamaliguta.
RăspundețiȘtergereMmm am ajuns si eu la Sultanica!!!cam tarziu dar din cate vad este super delicios!!
RăspundețiȘtergerepup draga mea!!