Dupa cum cred ca deja ati vazut, noua ne place mult carnea de curcan. De sarbatori am vrut ceva mai "altfel", sa pregatesc o rulada cu umplutura...exotica. Si asa a luat nastere aceasta rulada fructata exceptionala, extrem de gustoasa.
Ingrediente :
1/2 piept de curcan
100 g merisoare
100 g caise confiate
2 linguri rom(coniac)
250 ml vin rosu
50 g fistic
ghimbir pudra
2 linguri unt
3 linguri pesmet
1 lingura ulei de masline aromat
sare
Mod de preparare :
Caisele taiate marunt, impreuna cu merisoarele se pun la sotat in unt.
Cand untul scade , adaugam vinul si taria si lasam sa fiarba 20 de minute pina mai scade din compozitie.
Pieptul de curcan il filetam astfel incat sa obtinem o bucata cat mai mare de carne , dar sa nu fie prea groasa.
O bagam apoi intre doua foi de plastic si o batem ca pe snitel, incercand sa-i obtinem aceeasi grosime peste tot.
La compozitia de fructe, dupa ce au fiert, adaugam pesmetul, ghimbirul si fisticul curatat si farimitat.
Intindem acest amestec peste pieptul de curcan , lasand marginile libere, rulam si prindem rulada cu scobitori.
Punem rulourile umplute untr-o tava termorezistenta unsa cu putin unt si le ungem cu ulei de masline aromat.Adaugam in tava o ceasca cu apa si dan la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C.Dupa 25 de minute intoarcem ruladele pe cealalta parte si reducem focul la 160 de grade C, pina se rumenesc ruladele frumos.
La servire taiem felii ruladele si le servim alaturi de pireu de cartofi si felii de portocala.
Pofta mare sa aveti !
Intr-adevar, excelenta!
RăspundețiȘtergereO reteta apetisanta si chic ...super!
RăspundețiȘtergeretoate cele bune...pa!
Mmm,trebuie sa fie tare bun cu un gust dulce acrisor!!!
RăspundețiȘtergerePup si sa mai faci delicatesuri!!
Da,da,da..............si noi suntem fani carne de curcan.
RăspundețiȘtergereDeosebita aceasta rulada.
Pup si seara minunata!
Vin la masa... dar nu cred ca ti-a mai ramas! TE sarut!
RăspundețiȘtergereUn adevarat deliciu, imi place combinatie carne cu fructe uscate :)
RăspundețiȘtergereFoarte buna rulada, Sidy! Am mancat muschi de porc cu stafide, ma gandesc ca rulada ta are un gust asemanator.
RăspundețiȘtergereCe combinatii!
RăspundețiȘtergereAsta merita pusa pe lista de incercat!
RăspundețiȘtergereO bunatate trebuie sa fie !Curcan si fructe e perfectiunea gustului !
RăspundețiȘtergere