joi, 14 februarie 2013

Valdostana haiduceasca

By Sidy   Posted at  15:50   Preparate din carne de pui 9 comments


Valdostana este  foarte asemănătoare cu cordon bleu, dar brânza și șunca nu sunt în interiorul carnii ci pe partea de sus, deasupra.
Acest fel de mâncare este specific dintr-o parte alpina a unei  regiuni din Italia .De fapt  “valdostani “ este un locuitor al Valle d'Aosta…



Ingrediente :


500 g piept de pui
200 g muschi tiganesc
200 g cascaval
200 g sunca presata
200 g mozzarella
50 g masline negre fara samburi
1 kg cartofi noi
3 linguri ulei de masline
patrunjel si marar verde
rosii cherry
3 linguri sos de soia
cateva frunze de leurda
piper mozaic Kotany
sare
chilli


Mod de preparare:

Taiem fileuri pieptul de pui si il punem la marinat cateva ore la rece in sosul de soia amestecat cu toate condimentele si o lingura cu ulei.Cel mai bine ar fi ca acesta sa stea la rece de seara pina a doua zi.
Scoatem pieptul de pui pe un servet absorbant apoi il dam pe gratarul incins si il coacem pe ambele parti.Tinem pieptul copt la cald pina se face tot.





Feliem cascavalul si mozzarella.
Cu ajutorul scobitorii facem turnuletul de valdostana astfel:
-o felie de gratar de pui peste care asezam o feliuta de cascaval apoi in ordine montam sunca presata, o felie de mozzarella, una de muschi tiganesc, o frunza de leurda( sau alta frunza verde), o rosioara si in varf o maslina.
Cartofii noi se curata de coaja, se spala bine si se fierb in apa cu sare cam 18 minute.Nu trebuie sa fie fierti de tot.




Ii lasam sa se scurga bine de apa apoi.Punem la incins ulei de masline ( care se potriveste mai bine cartofilor noi, fiind mai aromat) peste care rasturnam cartofii bine scursi de apa.Ii lasam sa se rumeneasca 10 minute pe toate partile, dupa care adaugam mararulsi patrunjelul  verde tocat si ii amestecam bine.
Turnuletele de valdostana le dam la cuptor pentru 10 minute sa se topeasca bine cascavalul si mozzarella si sa se patrunda bine celelalte arome.
Servim valdostana alaturi de cartofii noi cu verdeata si o salata verde. 



Pofta mare !



Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

9 comentarii:

  1. Sidy, iar ai gatit bunatati!
    Stiu un cintec de pahar (doar unul :(), as putea inveseli atmosfera.
    Ce zici?

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest preparat il comand de cate ori ajung la munte,la Busteni;exista un restaurant- Hanul Ancutei - care il are in meniu.Este bun, dar cred ca nu atat de bun ca cel pregatit de dumneavoastra!:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bunatate!!! Mereu imi faci pofta cand intru la tine :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Are o prezentare tare frumoasa!Cred ca si gustul este pe masura!

    RăspundețiȘtergere
  5. io ma fac frate,pardon,sora, cu haiducii!

    RăspundețiȘtergere
  6. ooo....ce bunatate!!!!bravo sidy, mereu postezi retete deosebite!

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.