luni, 4 martie 2013

Aripioare si pulpe de pui pe pat de lamaie cu sos de usturoi si ciuperci

By Sidy   Posted at  15:14   Preparate din carne de pui 7 comments


Chiar am folosit aripioare, desi in poze se vad  mai mult  pulpele. Dar puteti folosi orice carne de pui, de la pulpe pana la pui intreg, pe care-l portionati.
Toata lumea este incantata de niste aripioare crocante, servite ca o simpla gustare sau la o masa intre prieteni.Picante, dulci, sarate, crocante, lipicioase, gratinate sau prajite, aripile de pui pot fi preparate in numeroase feluri,dar mie...tot mai mult imi plac pulpele
.Si asa cu lamaie si sos de usturoi au iesit grozave....Serviti !



Ingrediente:


4 pulpe pui
4 aripioare
500 g ciuperci
1-2 lămîi
1 caciulie usturoi
300 ml vin alb
1 lingura condimente pentru pui Kotany
2-3 linguri sos de soia
4-5 cepe verzi
ardei rosu
50 g cascaval afumat
patrunjel verde
1 lingura untura
piper negru Kotany
1/2 lingurita chilli Kotany

Mod de preparare:

Inlaturam pielita de pe pulpele de pui , apoi le facem cu un amestec format din condimente pentru pui,piper proaspat macinat, chilli si sosul de soia.La fel  frecam si aripioarele.
Lamaile le taiem felii sibtiri, ceapa o taiem cam de 1,5 cm oblic si 4-5 catei de usturoi ii curatatm si ii taiem rondele.
Intr-o tava unsa cu putina untura presaram  feliile de  lămîie , ceapa si usturoiul taiate.
Asezam deasupra pulpele si aripioarele condimentate.
Curatam ciupercile si piciorusele lor, cascavalul il taiem feliute subtiri, patrunjelul verde il tocam.



Preparam sosul de usturoi din restul de usturoi presat, doua linguri de ulei de masline, o lingura de patrunjel verde tocatsi 100 ml vin. Le amestecam pe toate sa se omogenizeze.
Ciupercile le asezam peste aripioarele si pulpele de pui si cu ajutorul unei lingurile punem in palaria ciupercutelor putin din sosul de usturoi.
Restul sosului il punem in tava in care am adaugat si cele 200 ml de vin alb.
In fiecare palarioara de ciuperca , mai adaugam cate o feliuta de cascaval afumat si cate o feliuta de ardei rosu.
Feliile de lamaie ramase pe punem deasupra peste carne.
Dam tava cu carne la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C pentru aproximativ o ora , sa se coaca bine pulpele si aripioarele.


Cand sunt bine rumenite le servim alaturi de ciuperci si o salata de varza , amestecata cu putina varza rosie si 2-3 rosii cherry.
Pofta mare sa aveti !


Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

7 comentarii:

  1. wow ce bun trebuie sa fie...imi plac si ciupercile si pulpele,si cu putin usturoi... o combinatie foarte faina!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ahaa,am ajuns prima deci portia e mai mare ca tare bun este ce ai facut aici!!
    Pup draga mea!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Lamaia da un gust excelent fripturii! Imi place!

    RăspundețiȘtergere
  4. Puiul cu lamaie e tare aromat, imi place mult!! te tzuc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bune trebuie sa fie...super garnitura, imi place !
    o seara buna...pa!

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.