Este unul dintre tipurile de mancare nationale slovace, ce au la baza aluatul de galusti din faina si i se spune BRYNDZOVÉ HALUŠKY, adica Galusti cu branza.
Reteta am luato de pe blogul Nicoletei - In bucataria vesela - si am promis ca le fac urgent.Si uite ca le-am facut....imi ramasesera niste galusti de la papricasul de pui, asa ca am vrut sa le folosesc.
Si a iesit ceva tare bun la gust....multumesc mult Nico pentru idee....
Ingrediente :
Galusti din faina
50 g cascaval
50 g branza grasa de vaci
100 ml smantana
100 ml iaurt degresat
100 g bacon
sare
1 plic Salata Picanta Kotany
marar verde
Mod de preparare:
Pentru ca aveam deja galustile , de la papricasul de pui ramase ::http://sidyskitchen.blogspot.ro/2010/08/papricas-de-pui-cu-galuste.html
nu mi-a mai ramas decat sa pregatesc baconul si sosul de branza.
Taiem baconul feliute, la fel si cascavalul( sau il radem).Branza o faramitam cu furculite si taiem marunt mararul.
Intr-o tigaie punem 2 lingurite de ulei la incins si prajim baconul pina se rumeneste frumos si devine crocant.
Peste branza faramitata adaugam cascavalul, smantana ,iaurtul , mararul tocat si putina sare.
Pentru un gust mai picant am adaugat si mirodeniile de Salata picanta de la Kotany.Le-am amestecat bine de tot toate ingredientele si a iesit un sos delicios.
Galustile fierbinti puse pe farfurie cu 2-3 linguri de sos si niste bacon prajit deasupra , vor alcatui cel mai savuros meniu pentru o dupa-amiaza friguroasa ca cea de astazi.
Pofta mare sa aveti !!!
bune tare galustile tale...vin repede si eu!! te pup!!! o duminica faina sa ai!!
RăspundețiȘtergereNu pot fi decat minunate ca de-altfel tot ceea ce "confectionezi" tu.
RăspundețiȘtergereVecinica mea iti doresc o seara minunata si spun Doamne ajuta pentru ceea ce va asteapta saptamana viitoare!
Mmm.. de unde iei atatea retete!!!.. Trebuie sa fie tare gustoasa!!!...
RăspundețiȘtergerece ideee minunata!!! ai pregatit un fel de mancare foarte bun!
RăspundețiȘtergere