vineri, 15 martie 2013

Tort special, de 8 Martie

By Sidy   Posted at  08:04   Torturi 5 comments

De 8 Martie m-am gandit sa fac un desert delicios si gustos ,ce place mult familiei mele. Voiam sa le ofer si lor un cadou dulce. Si pentru a fi cu adevarat special, l-am preparat din tot sufletul si cu toata dragostea pentru familia mea.



Ingrediente:




pentru blatul 1-guguluf:
7 albusuri
300 g zahar
3 linguri apa clocotita
2 linguri zeama de lamaie
100 g nuca de cocos
3 linguri faina
esenta de vanilie
pentru blatul 2:
5 oua
1 lingura nuca de cocos
150 g zahar
80 g faina
100 g nuca macinata
1 plic praf de copt
1/2 lingurita seminte anason
sare
pentru crema:
400 ml lapte cocos Blue Dragon
5 linguri zahar
4 linguri amidon
4 galbenusuri
esenta vanilie
glazura de ciocolata:
100 g margarina rama
100 g zahar
3 lingurite cacao
capsuni pentru ornat



Mod de preparare :


Preparam primul blat.Albusurile le batem bine spuma cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul si le mixam iar pina se intaresc.( 4 albusuri de la crema si 3 le-am avut la congelator)
Adaugam apa clocotita si zeama de lamaie si mai batem iar albusurile .
Inglobam faina, nuca de cocos si esenta de vanilie.Amestecam cu o spatula, usor de jos in sus si avem grija sa nu rupem albusurile spuma.
Intr-o forma de silicon punem compozitia blatului si daca are loc in cuptor impreuna cu al doilea blat, le coacem pe ambele deodata, asa cum am facut si eu.
Acest blat este gata in aproximativ 20 de minute , in cuptorul incalzit la 180 de grade C.
Dupa ce s-a copt, lasam blatul sa se raceasca in forma.






Preparam al doilea blat , dupa ce am separat albusurile de galbenusuri.
Mixam tare albusurile cu un praf de sare, pina se fac spuma.
Galbenusurile le mixam cu zaharul pina cand se albesc, adaugam apoi nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt si apoi nuca de cocos.
Inglogam apoi albusurile le blat.
O forma detasabila de tort o ungem cu unt si o tapatam cu faina, turnam compozitia si o coacem la cuptor la 180 de grade C 20-30 de minute.
Dupa ce s-a copt, lasam blatul sa se raceasca in forma.




Preparam crema :punem pe foc mic tot laptele de cocos amestecat cu zaharul si amidonul amestecam si lasam sa dea in clocot.
Luam de pe foc si adaugam galbenusurile , omogenizam si punem crema din nou pe foc si o lasam pina da din nou in clocot. Amestecam continuu in ea cu o spatula.
Lasam apoi crema sa se raceasca de tot.



Dupa ce s-a racit al doilea blat il taiem in doua pe orizontala si punem jumatate din crema racita.Acoperim cu a doua foaie din blat , punem crema ramasa si deasupra ei asezam primul blat, cel in forma de guguluf.
Dam la rece tortul sa se intareasca crema, cam 30-60 de minute, depinde cat de rece este in frigider.




Cand crema s-a intarit, intr-o craticioara preparam glazura:punem zaharul , margarina taiata cubulete si cacaoa pe foc mic , invartim mereu sa se topeasca toate si sa se omogenizeze.Cand toate sunt topite, glazura este gata si o lasam putin sa se raceasca si sa se intareasca.
Cand e aproape rece , o turnam peste tort, putin cate putin pina acoperim tot tortul.
Il dam la rece pentru o ora pina se intareste glazura apoi il ornam dupa preferinta cu capsuni.





A fost grozav de bun.....
Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

5 comentarii:

  1. Cat de delicios arata!Cu siguranta f. bun! Tzuc

    RăspundețiȘtergere
  2. Un tort foarte foarte bun.O zi frumoasa si te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. wow, o minunatie de tort!! Imi place cum ai combinat aromele in ele, si blaturile...si crema sunt yummy!! Pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu iau fructele ca nu ingrasa! Fain de sus pana jos!

    RăspundețiȘtergere
  5. Super tare faza cu cele doua blaturi! Si cand vad capsunile parca mi-e dor de vara...

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.