Facuse Medi o ...fabuloasa friptura de curcan in unt cu rozmarin, asa cum numai ea stie sa faca ,iar eu am vrut...sa o imit . Dar nu am avut nici o sansa...familia a vrut frigarui ! Asa ca am facut frigarui.
Ingrediente:
2 pulpe superioare de curcan
2 linguri amestec condimente Kotany
2 linguri sos de soia
2 linguri miere
2 linguri pesmet
4 bete frigarui
Mod de preparare:
Inlaturam pielita de pe pulpe si le dezosam. Taiem apoi carnea in bucatele mici de 2,5 cm si o punem intr-un bol.
Presaram amestecul de condimente peste pulpele de curcan, adaugam sosul de soia si amestecam.
Acoperim bolul cu folie si il dam la rece 30 de minute.
Dupa trecerea timpului , tragem bucatile de carne pe betele de frigarul, pe care le lasam 5 minute in apa, sa nu se arda la prajit.
Incingem un gratar non aderent- eu am avut unul de ceramica Delimano- si asezam frigaruile sa se rumeneasca bine pe toate partile.Le rotim din cand in cand.
Dupa ce sunt rumene ( cate 2-3 minute pe fiecare parte), le ungem cu miere si le pudram cu pesmet.Le punem pe o tava.
Dam tava la cuptorul incalzit la 180 de grade C, pentru 10 minute , sa se rumeneasca bine frigaruile.Dupa 5 minute le intoarcem, apoi sunt gata.
Serviti frigaruile alaturi de un sos sau de o salata.
Pofta mare sa aveti !
Am venit si eu la o frigaruie! Tare bune!
RăspundețiȘtergereHahaha.............facem schimb?
RăspundețiȘtergereArata tare imbietor aceste frigarui.
Te pup si seara minunata draga vecina!
Foarte bune aceste frigarui!!!
RăspundețiȘtergereArata tare bine aceste frigarui!
RăspundețiȘtergereCe as vrea niste frigarui din astea buneee..Pup!
RăspundețiȘtergere