luni, 22 aprilie 2013

Rulada aperitiv cu branza albastra si sunca

By Sidy   Posted at  19:13   Aperitive 19 comments






Dr.Oetker aduce bucuria prăjituritului prin lansarea Campaniei de primăvara „Sărbătorile au gustul prăjiturilor de casă”. 
Campania aceasta de Paste 2013 vine cu idei noi de prajituri, tocmai bune de pastrat intr-un retetar marca Dr Oetker.

http://www.promotii-oetker.ro/paste2013/

Stiti ce spun ei despre aceasta campanie ? Uitati:
".. Prăjiturește cu spor, răsfoind trucurile și ideile de decor, presară un strop de culoare și alege dintre produsele noastre acelea care aduc zâmbetul pe chipurile celor dragi!


La sfârșit, nu mai e nevoie decât de aprecierea celorlalți pentru ca fi ecare prăjitură să aducă la masă bucuria sărbătorilor!
Spor la prăjiturit!.. "
Dar sa nu credeti ca au in retetar doar dulciuri , asa cum au avut de Craciun...!!
Eu am ales sa fac Rulada de Paste,o rulada aperitiv foarte gustoasa prin combinatia aromelor de branza cu sunca presata si cu verdeturi.A fost un rasfat pentru intreaga mea familie....




Ingrediente :




Pentru aluat:
2 legături pătrunjel proaspăt,
4 oua
1 vârf de cuţit cu sare,
100 g smântână,
1 vârf de cuţit cu piper negru,
80 g făină,
1 linguriță rasă de Praf de copt cu Șofran Dr.Oetker,
20 g amidon din porumb Gustin Dr.Oetker.

Pentru umplutură:
70 g brânză albastră ( Roquefort),
200 g smântână,
250 g brânză de vaci proaspătă,
1 vârf de linguriţă de muştar,
25 g verdeaţă (marar si patrunjel)tocată (proaspete sau congelate),
1 vârf de cuţit cu sare,
1 vârf de cuţit cu piper negru,
4 felii de şuncă


Mod de preparare:

Separam albusurile de galbenusuri.
Pentru preparea aluatului se bat spumă albuşurile cu sare,cu mixerul.
Gălbenusurile se amestecă cu smântâna şi cu piperul. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi amidonul.
Compoziţia se încorporează în albuşul spumă, apoi totul se întinde în tava tapetată cu hârtie de copt. Se pun
deasupra frunzele de pătrunjel din loc in loc, apoi se coace aluatul , în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C aproximativ 15 minute, pina cand incepe sa prinda o culoare aramie.



Aluatul copt se asează cu susul în jos ,pe un prosop umezit, dar bine stors, se ruleaza si se lasă să se răcească.


Pentru prepararea umpluturii se amestecă smântâna cu brânza de vaci, brânza cu mucegai albastru Viking( din aceasta am primit eu), muştarul si verdeata tocata marunt. Se condimentează cu sare şi piper.
Dupa ce aluatul s-a racit , se desface din prosop si  se întinde amestecul de brânză în asa fel încât grosimea compozitiei să fi e mai subtire spre margini. Se întind apoi feliile de suncă si se rulează longitudinal. Se lasă la rece aproximativ 1 oră, în frigider.






Înainte de servire, rulada se taie felii.
A iesit deosebit de gustoasa si pufoasa, merita sa o faceti de Paste, credeti-ma !
Pofta mare sa aveti !



Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

19 comentarii:

  1. O rulada tare frumoasa si eleganta!..de retinut!O zi minunata!pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie mi-a placut reteta. Ti-a iesit minunat! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. oh, ce frumoasa e!
    te pup draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  4. foarte buna si aspectopasa e rulada ta, Sidy!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Tare-i faina!! Am pus si eu ochii pe ea ;-) te tzuc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred ca-i tare buna...si arata asa bine! Imi place mult frunzele de patranjel pe rulada.
    Sa nu uit...azi este ziua ta...la multi ani si numai bine!
    toate cele bune...pa!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce bine arata,sunt convinsa ca e foarte gustoasa,felicitari Sidonia!

    RăspundețiȘtergere
  8. Intrebari:
    -cam cat de mare sa fie tava pt aceasta compozitie din 4 oua?
    -ce facem cu 2 legaturi de patrunjel la blat? doar ca sa avem de unde alege decorul?
    Multumesc pt raspuns, ma pregatesc sa o fac zilele astea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lia tava are 35 x 27 cm ,astfel incat compozitia este ce cam 7 mm...
      Cand am facut eu rulada de abia aparuse patrunjelul verde si am avut nevoie de 2 legaturi ca sa aleg frunzulitele potrivite....
      Te tzuc cu drag !

      Ștergere
  9. am respectat toti pasii dar sunt suparata ca mi-a crapat adanc la rulare; cred ca aici e un secret pe care trebuie sa n-il impartasesti; neaparat, te rugam!

    voi trimite poze ...

    eu am tinut-o 20 minute ca sa se rumeneasca un pic ca in poza si nici atat nu s-a rumenit;
    a crapat ori de la copt, ori calitatea fainii, ori poate ca trebuia s-o intind mai subtire, chiar am vrut sa intreb la cantitatea asta cat de mare sa fie tava? N-am mai insistat ca sa nu te agasez ... dar acum regret...

    eu am ales o tava patratoasa dar am intins blatul dreptunghiular pe 3 sferturi ca mi s-a parut ca altfel era prea subtire;
    n-am mai facut rulada cred de 10 ani, nu mai stiu cum faceam;

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca ti-a crapat aluatul pentru ca a fost prea groasa rulada....A crapat in cuptor ??? Sau cand ai rulato ???
      Alt secret nu este crede-ma....
      Acum fix cat sa o tii in cuptor...depinde si de cuptorul fiecareia...tu il cunosti mai bine !
      Trebuia sa lasi pina se rumenea asa ca si rulada mea.
      Despre tava cat sa fie de mare ti-am rasouns mai sus Lia draga. Si poti sa0mi pui cate intrebari vrei ca iti raspund cu mare drag la toate...
      Asa ca daca mai ai nelamuriri...astept !
      <erg sa vad daca ai trimis pozele...
      Te imbratisez cu mare drag !

      Ștergere
  10. ti-am trimis pozele ...
    a crapat la rulare, nu in cuptor; dupa 15 minute nu era rumena si am mai lasat-o inca 5 si poate s-a uscat prea rau;

    da, tava mea este tot cam atat si daca am intins-o doar trei sferturi inseamna ca a fost prea groasa; n-am experienta la rulade dar acum m-am mai lamurit ce am de facut;

    in viitor cand o voi face pe cea in 3 culori voi tine cont de sfaturile astea si poate dau focul mai mare ca sa se rumeneasca mai repede intr-un timp mai scurt ... zic si eu ..

    multumesc pt raspunsuri dar tu le-ai validat dupa ce eu ma apucasem si n-am mai vazut decat acum raspunsurile, nici nu mai stiam ca te-am intrebat de tava daca mesajul era in asteptare si nu l-am mai vazut :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Te pup Sidy!!!
    Uite am vazut ieri pe paprika tv cum facea o bunicuta o rulada cu gem; ea o rulat tot cu prosopul dar uscat si presarat cu zahar pudra sau asa ceva (ca n-am prins de la inceput) dar asta se poate doar la cele dulci;

    daaaa si i-a crapat si ei ca si mie :))

    dar ce uitasem eu sa comentez despre gustul ruladei tale, ca sa stie cei care o mai incearca, sa nu foloseasca ca mine o branza de vaci super-light ca n-are nici un gust; cand o voi mai face, voi inversa cantitatile intre telemeaua sarata si cea de vaci pt ca noua ne place aia sarata mai mult; si nici dupa marar nu prea ne dam in vant asa c-o sa pun doar putin si mai mult patrunjel;

    mi-e gandul tot la shaorma aia dar inca nu e momentul s-o fac pt ai mei din anume motive
    puuuup

    RăspundețiȘtergere
  12. Felicitari, draga Sidy, pentru o rulada delicioasa si frumos colorata :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Am preparat-o si eu este deosebita 1Multumim prntru toate retetele .

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.