vineri, 5 aprilie 2013

Turte cu tarate

By Sidy   Posted at  16:15   Masina de paine 4 comments

Daca am revenit de la Cluj, credeti ca am venit cu mana goala, fara vreo reteta ?Va inselati...am adus cateva de la prietenele mele dragi.
Aceasta este una dintre ele.

Daca pina nu demult taratele de ovaz erau rezervate... cailor, acum ele atrag in special persoanele care vor sa slabeasca, pentru ca taratele de ovaz reusesc sa elimine in mod sanatos grasimile.
Fibrele continute de psyllium au un rol deosebit in reglarea glicemiei, deoarece impiedica trecerea rapida a glucozei din tubul digestiv in sange. Datorita acestui fapt, psyllium poate ajuta cu succes in cura de slabire sanatoasa, la detoxifiere si la indepartarea colesterolului rau.
Pentru ca vreau sa reducem consumul de paine si painea ce o mancam sa fie sanatoasa, am preparat aceste turte dupa reteta Danielei ( modificata putin) , de pe blogul ei : http://danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.ro/
Iti multumesc mult de tot draga mea ardeleanca ! Aceasta va fi painea pe care o voi manca eu de acum incolo....
Credeti-ma ca o asemenea turta va va satura mai mult decat 3 felii de franzela....



Ingrediente :




220 g faina neagra de grau
 80 g  faina de ovaz
 90 g  tarate de grau
 2  linguri tarate de psyllium
 50 g fulgi de ovaz
  3  linguri faina alba
  7 g drojdie uscata
  1 lingurita sare
  1 lingurita zahar
  2 linguri ulei de masline aromatizat
300 ml apa calduta

Mod de preparare :

Aluatul l-am pregatit in masina de paine , dar la fel de bine se poate prepara framantandu-l cu mana.
In cuva masinii de piine am pus apa, sarea, uleiul, fainile, taratele drojdia si zaharul deasupra si am programat masina sa framante si sa dospeasca.
Dupa trecerea timpului, am presarat faina pe o fata de masa  si am scos aluatul framantat si bine dospit, din masina.




Am impartit apoi aluatul in 10 parti egale si pe fiecare am intinso cu facaletul cat de subtire am putut, dupa fiecare intindere , am intors aluatul pe partea cealalta.
Tigaia nonaderenta pentru clatite am incins-o pe aragaz, am pus in ea , pe rand, cate o turta si am copt-o pe fiecare parte pina cand se rumeneste frumos . Nu trebuie pus ulei deloc pentru ca au turtele in compozitie.








Aceste turte sunt foarte satioase (fibrele din seminţele de psyllium au capacitate mare de absorbţie a apei, astfel se umflă în stomac şi dau rapid senzaţia de saţietate ), asa ca va veti bucura cand veti vedea cat de putina..."paine" mancati.

Pofta mare sa aveti !


Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

4 comentarii:

  1. Sidy, ma bucur grozav ca ai inceput sa faci turtele!
    Reteta se poate modifica incontinuu, dupa cum iti place si dupa ce ai in casa , oricum sunt exceptionale !
    Felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  2. Diferit de faptul ca sunt excelente la gust sunt si sanatoase!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hallo surioara mea draga si meri de vizita si coment!
    Uite iti intorc vizita si gasesc la tine o minunata reteta.
    Cum eu fac piinea in casa, imi vine excelent de bine.
    Sint putin nedumerita cu "taratele de psyllium
    ", nu stiu sub ce denumire se gasesc sau daca chiar se gasesc si la noi.
    Dar o sa caut, doar d-nl Google este istet ;-)))...
    iar daca nu gasesc sa cumpar, l-e ignorez sau inlociesc cu altceva.
    Dar cu siguranta o sa probez reteta.
    Mersi muuult!!!

    PS.
    Tocmai acum am la dospit o piine din 100% cu drojdie nnatura facuta din 1005secara.
    Sint curioasa miine cum este la gust.
    Pina cum am preparat cu amestec de faiona de griu si cu drojdie naturala din griu.
    Vezi, experimentez mereu si su ;-)))

    Mii de pupicei si la fel o dumineca placuta si "gustoasa"!!!
    Cu drag
    Laura S.

    RăspundețiȘtergere
  4. Hallo Surioara!
    Acum vad ce multe greseli s-au strecurat in comentariul de sus.Dar sper totusi ca se intelege ceva?!

    Sa stii ca am cautat sa cumpar si eu si am gasit acele tarite de psyllium.
    Denumirea de "psyllium" este cea corecta.Doar ca la noi se mai numesc si "seminte (de) pureci" = Flohsamen.
    Eu m-am comandat online, seminte si tarinte de psyllium.
    Cind am vazut despre ce tarinte este vorba, mi-am dat seama ca, acum vre-o 2 ani am cumparat direct de la moara faina din secara si morarul avea in raft si aceste seminte.
    E drept nu au fost prea ieftine, dar am cumparat un pachetel si le-am folosit la prepararea piini la fel ca semintele se in, floarea soarelui...
    Dar de data acesta m-am facut putin isteata si am gasit sa cumpar intr-o cant. mai mare cu un prez rezonabil(hi,hi)
    Indata ce ajung in bucataria mea, o sa pregatesc acesta reteta!

    Mii de pupicei si mersi mult pt.idee!
    O seara placuta!
    Laura

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.